CUTREMUR ÎN ITALIA. Ce se întâmplă cu românii din zonele afectate de seism. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al MAE

CUTREMUR ITALIA. Ministerul Afacerilor Externe face apel la românii din Italia care s-ar putea afla în dificultate ca urmare a seismului de 6,5 pe Richter produs în Peninsulă duminică dimineaţă să se adreseze misiunilor diplomatice pentru ajutor.

RomaniaTV.net
30 oct. 2016, 07:51
CUTREMUR ÎN ITALIA. Ce se întâmplă cu românii din zonele afectate de seism. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al MAE

„În dimineața zilei de 30 octombrie 2016 a avut loc un cutremur de mare intensitate în zona centrală a Italiei (Epicentru zona Norcia, Regiunea Umbria). Dacă există cazuri de cetățeni români aflați în dificultate, nu ezitați să apelați la numerele de Urgență ale misiunilor diplomatice, Ambasadei României la Roma +39 345.147.3935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) și Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna și Toscana). De asemenea, contactați în paralel autoritățile locale: PROTECȚIA CIVILĂ (PROTEZIONE CIVILE) la numărul special 800 840 840”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a MAE.

Un cutremur cu magnitudinea de moment 7,1 s-a produs în centrul Italiei, a anunţat Institutul american USGS. În mai multe zone afectate pământul s-a crăpat şi mai multe clădiri s-ar fi dărâmat, potrivit primelor informaţii. Magnitudinea seismului a fost revizuită iniţial la 6,1, iar apoi la 6,5.

„Referitor la cutremurul care a avut loc în data de 30 octombrie 2016 în centrul Republicii Italiane, între Norcia, Preci și Castel Sant’Angelo sul Nera (Umbria), Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările acestuia, precum şi cu privire la existența unor persoane de cetățenie română afectate de acestea. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au existat solicitări de asistenţă consulară”, se arată într-o precizare MAE privind seismul din Italia.