Cutremur în lumea fotbalului! Dani Alves a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare

Cutremur în lumea fotbalului internațional! Dani Alves, fostul fotbalist al Barcelonei și al naționalei Braziliei, a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare pentru agresiune sexuală.

22 feb. 2024, 12:57
Cutremur în lumea fotbalului! Dani Alves a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare

Dani Alves a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare. Fostul fundaș dreapta, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat în ianuarie 2023, după ce a fost aczuata că, în decembrie 2022, a violat o tânără într-un club de noapte din Barcelona.

Citește și Doliu imens în sport. Sportivă de 24 de ani, moartă în cantonament din cauza malariei

Dani Alves a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare

În timpul procesului care s-a încheiat pe data de 7 februarie, Dani Alves a negat toate acuzațiile aduse, însă după trei zile lungi de audieri, decizia judecătorilor a sosit 15 zile mai târziu.

Judecătorii Secţiei 21 a Tribunalului din Barcelona l-au condamnat joi pe internaţionalul brazilian la patru ani şi jumătate de închisoare, cinci de libertate condiţionată şi nouă de distanţare faţă de victimă. Mai mult, acesta trebuie să îi plătească victimei despăgubiri în valoare de 150.000 de euro pentru infracţiunea de agresiune sexuală.

În acest caz, parchetul spaniol a cerut inițial nouă ani de închisoare pentru Dani Alves, în timp ce avocatul victimei a cerut 12 de ani închisoare.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Dani Alves are 40 de ani și este unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istorie. De-a lungul carierei sale, el a cucerit 23 de trofee alături de FC Barcelona, la care a evoluat între 2008 şi 2016.

Brazilianul a avut o carieră prolifică în fotbal nu doar la Barcelona. De-a lungul timpului, el a mai jucat la Sevilla FC, Juventus Torino, Paris Saint-Germain şi Sao Paulo FC, iar în momentul arestării sale se afla sub contract cu echipa mexicană Pumas UNAM, care l-a concediat la scrut timp după apariţia acuzaţiilor de agresiune sexuală.

Citește și Simona Halep, anunţul momentului legat de decizia TAS. „După un an şi jumătate, coşmarul s-a terminat!”