Doliu imens în sport. Sportivă de 24 de ani, moartă în cantonament din cauza malariei

Betani a murit miercuri dimineaţă la spital. Ultimul meci al fotbalistei din Zambia pentru Indeni Roses în liga feminină din Zambia a fost împotriva lui YASA Queens, la 11 februarie.

21 feb. 2024, 22:37
Doliu imens în sport. Sportivă de 24 de ani, moartă în cantonament din cauza malariei

Doliu în lumea fotbalului. “Federaţia de Fotbal din Zambia (FAZ) este îndurerată de moartea atacantei Norin Betani, componentă a Copper Queens şi Indeni Roses.

Betani a murit miercuri dimineaţă la spital, după ce a fost diagnosticată cu suspiciune de malarie”, a precizat forul.

Secretarul general al FAZ, Reuben Kamanga, spune că jucătoarea s-a prezentat la cantonament deşi nu se simţea bine şi a fost dusă la spital pentru o examinare amănunţită la recomandarea medicilor echipei.

„Regretăm să anunţăm moartea uneia dintre jucătoarele noastre, Norin Betani, care se afla în lotul provizoriu pentru meciul cu Ghana. Betani a fost dusă la cel mai apropiat spital de cantonamentul echipei, care este spitalul Kanyama Level One, iar FAZ a implicat familia în fiecare etapă”, spune Kamanga.

Doliu în lumea medicală! Dr. Gabriel Traian Scridon, unul dintre fondatorii „Institutului Inimii”, s-a stins din viață

„Pacienta a fost trimisă luni la University Teaching Hospital (UTH) şi a fost sub îngrijire medicală până la decesul ei. Personalul secretariatului FAZ, membrii familiei şi clubul ei (Indeni Roses) au colaborat îndeaproape în perioada spitalizării jucătoarei”, a menţionat federaţia din Zambia.

Ultimul meci al lui Norin Betani pentru Indeni Roses în liga feminină din Zambia a fost împotriva lui YASA Queens, la 11 februarie. Trei zile mai târziu, ea a fost convocată de echipa naţională a Zambiei înaintea dublei confruntări cu Ghana, meciurile de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, programate la 23 şi 28 februarie. Atacanta în vârstă de 24 de ani a marcat patru goluri în sezonul 2023/24 al Superligii feminine, după ce în sezonul trecut a înscris 11 goluri.

Georgiana Lobonț, în doliu. Artista e sfâșiată de durere. A murit la doar câteva zile după ce și-a serbat aniversarea. „O mare tragedie. Sunt marcată de vestea asta”