CUTREMUR în România. Bucăţi de cărămidă au căzut de pe faţada unei clădiri din Iaşi. Primele imagini sunt şocante VIDEO

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a înregistrat un cutremur în noaptea de marţi spre miercuri. Cutremurul s-a produs în zona Vrancea, la ora 1.20 şi a avut magnitudinea de 5,3. Seismul s-a simţit şi în Bucureşti, fără a produce pagube. În Iaşi, însă, bucăţi de cărămidă s-au desprins de pe unul din pereţi şi au căzut pe trotuar şi peste o maşină parcată.

27 dec. 2016, 23:25

UPDATE Cutremurul care s-a produs în Vrancea, în noaptea de marţi spre miercuri, s-a simţit şi în Iaşi. Un ieşean a postat pe Facebook fotografii cu bucăţi de cărămidă care s-au desprins de pe unul dintre pereţii cinematograful Republica, situat în centrul oraşului. Locuitorii din Iaşi se plâng de starea jalnică a mai multor clădiri care stau să cadă.

Foto: RomaniaTV

La cutremurul din 24 septembrie 2016, o altă clădire veche din Iaşi a fost afectată. Este vorba despre Palatul Braunstein, din care s-au desprins mai multe bucăţi de tencuială.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 5.3 grade pe scara Richter, în noaptea de marţi spre miercuri, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost la o adâncime de 98 de kilometri şi s-a resimţit puternic în Capitală. La scurt timp după cutremur, paginile de Facebook erau pline cu mesaje ale utilizatorilor.

 

Se pare că oamenii s-au speriat serios. „Iar m-a zgâlțâit. Iar nu dorm!”, „m-am speriat”, „01.22. Baban. L-am luat in plin la Tecuci”, „eu sunt in Botosani. Nu vreau sa ma gandesc la cum s-a simtit in centrul seismic al acestuia”, „sper sa nu se fi întâmplat să avem pagube, nu de alta dar oamenii nu pot sta acum pe frigul ăsta fără adăpost”, au scris oamenii pe Facebook la scurt timp dupa cutremur.

Cutremurul s-a simţit puternic la etajele superioare. Un pictor a filmat cum se mişcau lucrurile prin casă, acesta locuind la etajul 8 al unui bloc din Capitală.

Cutremurul a fost resimtit in Muntenia, Moldova si Sudul Transilvaniei. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anaunţat că pana la aceasta ora nu au fost raportate pierderi de vieti sau pagube.