CUTREMUR PUTERNIC în România. Seismul s-a simţit şi în Bucureşti

Un nou cutremur a avut loc miercuri seara. Seismul a avut 4,8 pe scara Richter şi s-a simţit şi în Bucureşti.

10 sept. 2014, 19:50
CUTREMUR PUTERNIC în România. Seismul s-a simţit şi în Bucureşti

Un cutremurul a fost înregistrat miercuri seara la o adâncime de 107 de kilometri, în zona Vrancea. Seismul a avut loc la 22.45 şi s-a simţit şi în Bucureşti. Institutul National pentru Fizica Pamantului informează că seismul a fost în apropiere de Covasna (39km),Ramnicu Sarat (48km),Focsani (52km),Targu Secuiesc (52km),Buzau (58km).

„A mai fost un cutremur similar in martie tot in acest an, tot de 5. Zonele cele mai afectate pentru cutremurele de acest tip sunt zonele dinspre Moldova si Campia Romana, Focsani, Bucuresti, Ploiesti, Iasi, zona situata in afara arcului carpatic. Anul acesta este ceva mai activ fata de anii precedentii. Nu cred ca aceasta activitate ar iesi prea mult din regimul activitatilor din Vrancea, nu as considera ca este un semn ca ar veni un cutremur mare, insa zona Vrancea e capabila sa produca cutremure mari”, a spus la România TV Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Vezi: Un GEST pe care ştii că TREBUIE să îl faci în caz de CUTREMUR poate fi MORTAL. Cum trebuie să te aperi de fapt

Iniţial, pe INFP s-a anunţat că seismul a fost de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 100 de kilometri, în zona Munteniei. Institutul National pentru Fizica Pamantului a spus în prima fază că seismul a fost în apropiere de Baicoi (6km), Plopeni (10km),Boldesti-Scaeni (12km), Ploiesti (15km), Moreni (20km).

Vezi şi HARTA RISCULUI în caz de CUTREMUR. Află cât de periculoasă e zona în care locuieşti

De asemenea, în dimineaţa zilei de miercuri, un cutremur cu magnitudinea de 2,9 s-a înregistrat în România, în zona Vrancea.

Cel mai mare cutremur care a zguduit Romania a fost de 7,9 grade pe scara Richter si a avut loc in urma cu 212 ani. Daca ne uitam cu atentie la anii dintre seismele de magnitudine mare, observam ca acestea au loc dupa minimum 27 de ani.

Potrivit site-ului world-earthquakes.com in perioada 2012-2016 in Romania ar putea fi lovita de un cutremur major. Tot specialistii de aici spun ca anul critic ar fi chiar 2014.
 
Astrologii par să dea dreptate acestor statistici.
 
Marele cutremur va zgudui România anul viitor, susţine astrologul Mariana Cojocaru. Aceasta a precizat, la România TV, că există şanse mari ca un cutremur cu o magnitudine de peste 7 să zguduie ţara noastră.
 
„Următorul cutremur care va veni la noi şi care va fi semnificativ ca şi încărcătură pe scara Richter seamănă foarte mult cu cel din ’77, când a fost tot pe anul Şarpelui. În Berbec avem Marte. Cele două cutremure au avut ori karmă negativă cu Lună Neagră în Berbec ori karmă negativă cu Chiron care este lecţia de viaţă, semn că la anul, această axă de destin va intra în Berbec cu karmă negativă şi în Balanţă. Ne-am tot învârtit pe structura aceasta. Şi anul viitor şi celălalt an până spre vară, toamnă, au aspecte de genul acesta”, a declarat, la România TV, astrologul Mariana Cojocaru.

loading...