HARTA RISCULUI în caz de CUTREMUR. Află cât de periculoasă e zona în care locuieşti

Următorul cutremur care se va produce în România va fi "foarte adânc" şi va afecta oraşe din Moldova, dar şi din sud-estul ţării. Cutremurul va fi resimţit şi în Capitală, potrivit directorului onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, la Pro TV.

RomaniaTV.net
03 nov. 2013, 10:16

Institutul National C-D pentru Fizica Pământului (INCDFP) a realizat, începând cu anul 2000, studii complexe  privind microzonarea seismică a zonei metropolitane Bucuresti. Harta a fost realizată în cadrul unui proiect în colaborare cu INCERC Bucuresti, proiect intitulat „Microzonarea seismicăa unor zone dens populate. Exemplu pentru Bucureşti”, realizat în cadrul Programului MENER (2001-2004).

Harta de microzonare seismică a zonei metropolitane Bucureşti cu acceleraţiile maxime (PGA) in cm/s2, la cutremurul vrâncean maxim posibil, cu magnitudinea MGR =7,5 (MW=7.8).

Harta de microzonare seismică a zonei metropolitane Bucureşti cu perioadele fundamentale T(s), la cutremurul vrâncean maxim posibil, cu magnitudinea MGR =7,5 (MW=7,8).

Harta de microzonare seismică a zonei metropolitane Bucureşti în  intensitati MSK/MM, la cutremurul vrâncean maxim posibil, cu magnitudineaMGR =7,5 (MW=7,8).