Cutremur în România. Vrancea s-a zguduit în noaptea de sâmbătă spre duminică

Cel mai important cutremur din acest an a avut o magnitudine de 4,7 şi a fost simţit şi la Bucureşti. Seismul s-a produs în data de 26 mai.

01 aug. 2021, 09:10
Cutremur în România. Vrancea s-a zguduit în noaptea de sâmbătă spre duminică

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora locală 0:09, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 119 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 57 km Est de Braşov, 67 km Nord de Ploieşti, 121 km Nord de Bucureşti, 125 km Sud de Bacău, 133 km Vest de Brăila şi 135 km Vest de Galaţi şi 136 km Nord-Est de Piteşti.

Cutremur cu magnitudinea 3,2, sâmbătă după-amiază, în Vrancea
Potrivit INCDFP, alte două cutremure s-au produs în această noapte, dar de magnitudine mai mică, respectiv de 2,3, unul în zona Munteniei, în judeţul Brăila, la ora locală 2:24, iar celălalt în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la ora 3:41.

De altfel, sâmbătă, la ora 14:09, a mai avut loc un seism în judeţul Vrancea cu magnitudinea 3,2 pe Richter, la adâncimea de 89 de kilometri.

Cel mai important cutremur din acest an a avut o magnitudine de 4,7 şi a fost simţit şi la Bucureşti. Seismul s-a produs în data de 26 mai.

Cutremur în România acum câteva momente! Unde s-a resimţit seismul

Cutremur şi în Grecia. În ziua de 01 August 2021, la ora 07:31:29 (ora locală a României), s-a produs în DODECANESE ISLANDS, GREECE un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.6, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 157km SV de Aydin, 201km S de Karabaglar, 206km S de Izmir, 221km SV de Merkezefendi, 222km SV de Denizli, 230km S de Manisa.

Cel puţin 40 de răniţi după cutremurul puternic din Peru

Cel puţin 40 de persoane au fost rănite vineri după un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter care a zguduit coasta de nord a Peru, au anunţat autorităţile din domeniul sănătăţii, citate de dpa.

Trei persoane, între care o femeie însărcinată, au fost grav rănite în urma prăbuşirii unor ziduri, a anunţat spitalul din oraşul Sullana, iar alţi 10 s-au ales cu fracturi.

Seismul a fost înregistrat la ora 12:10 p.m. (17:10 GMT), iar epicentrul său a fost localizat la 12 kilometri vest de oraşul Sullana, nu departe de graniţa cu Ecuadorul, la o adâncime de 36 km, potrivit Institutului Naţional de Geofizică.

Agenţia de apărare civilă a anunţat că 187 de case au fost avariate, iar şase nu mai pot fi locuite.Cutremurul a fost simţit în întreaga regiune şi în ţara vecină, Ecuador. Potrivit postului de radio RPP, seismul a provocat daune la faţada catedralei din capitala de provincie Piura.

În districtul Colan de pe coasta Pacificului s-au înregistrat alunecări de teren. Preşedintele peruan Pedro Castillo a părăsit parada militară care se desfăşura în capitala Lima pentru marcarea a 200 de ani de la Declaraţia de Independenţă a ţării şi s-a deplasat la Piura, potrivit biroului său de presă.

Peru, care se află pe Cercul de Foc al Pacificului, se confruntă în fiecare an cu aproximativ 100 de cutremure perceptibile de către om.