Cutremur în Turcia, într-o destinaţie preferată de români

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 s-a produs la Istanbul, a anunţat sâmbătă observatorul turc pentru cutremure Kandilli.

19 iun. 2021, 19:05
Cutremur în Turcia, într-o destinaţie preferată de români

Cutremur în Turcia. Epicentrul seismului a fost localizat în partea asiatică a Istanbulului. În schimb, agenţia turcă de gestionare a dezastrelor AFAD a anunţat că seismul a avut o magnitudine de 3,9.

Deocamdată, nu au fost înregistrate pagube sau persoane rănite, spun autorităţile turce.

Primarul oraşului, Ekrem Imamoglu, a scris pe Twitter că Istanbulul este foarte predispus la cutremure, transmite Agerpres.

Din acest motiv, edilul a avertizat demult în legătură cu un canal ce urmează să fie construit prin metropolă. Lucrările pentru Kanal Istanbul urmează să fie inaugurate de preşedintele Recep Tayyip Erdogan într-o săptămână.

Citeşte şi: Caz terifiant în Olt. O fetiţă de cinci ani a murit după ce a căzut din leagăn

Opoziţia din Turcia se teme că acest canal, ce urmează să fie construit paralel cu Bosforul şi va avea clădiri noi ridicate de-a lungul său, ar putea împiedica evacuările şi sprijinul logistic în timpul viitoarelor cutremure. Experţii au avertizat de asemenea asupra deteriorării ireparabile a mediului.

Turcia este străbătută de mai multe falii seismice active. Unul dintre cele mai devastatoare cutremure anul trecut a avut loc în oraşul de coastă Izmir în octombrie, ucigând peste 100 de persoane.

Citeşte şi: Patru cutremure într-o singură zi în Vrancea. Ce spune directorul INFP despre marele cutremur care va zgudui România