Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

De la începutul acestei luni, în România s-au produs 25 de cutremure. Cel mai important cutremur din acest an a avut o magnitudine de 4,7.

23 iun. 2021, 00:12
Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter s-a produs marţi seara, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc la ora 21:06, la adâncimea de 64 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 86 km sud de Bacău, 94 km nord-vest de Galaţi, 100 km nord-vest de Brăila, 105 km est de Braşov, 118 km nord-est de Ploieşti, 160 km sud de Iaşi, 164 km nord-est de Bucureşti, 193 km nord-est de Piteşti, 199 km sud-vest de Chişinău, 217 km est de Sibiu.

De la începutul acestei luni, în România s-au produs 25 de cutremure.

Cel mai important cutremur din acest an a avut o magnitudine de 4,7 pe Richter şi a fost simţit şi la Bucureşti. Seismul s-a produs în data de 26 mai.

Două cutremure în România, duminică dimineața. Ce magnitudine au avut
Cutremur cu magnitudinea 5,7 în Arhipelagul Dodecanez

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit marţi Arhipelagul Dodecanez din Grecia, situat în sud-estul Mării Egee, au informat agenţii care monitorizează activitatea seismică din Grecia, potrivit DPA.

Epicentrul seismului a fost localizat la aproximativ 60 de kilometri sud de insula Kos, a raportat Institutul american de geofizică (USGS).

Numeroşi locuitori ai regiunii au fost treziţi de cutremur, care s-a produs la ora 12:14 AM (22.14 GMT luni), potrivit televiziunii publice greceşti ERT.

Seismul a fost resimţit în tot sudul Mării Egee, inclusiv în insulele Kos, Rodos şi Creta.

Cutremur de 5,3 grade în Grecia. Seismul a avut zece replici