CUTREMUR în Vrancea

Publicat: Miercuri, 05 Noiembrie 2014 08:21 // Actualizat: Miercuri, 05 Noiembrie 2014 09:20 // Sursa: romaniatv.net

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade s-a produs miercuri, la ora 7.37, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Foto: livearad.ro

Un cutremur s-a produs, miercuri, în Vrancea la o adâncime de 143 kilometri, a anunţat INFP. Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Covasna (38 km), Focşani (47 km), Râmnicu Sărat (49 km), Târgu Secuiesc (51 km) şi Mărăşeşti (56 km).

În data de 31 octombrie s-a produs un seism de 4,8 grade pe Richter, însă cel mai important cutremur din acest an s-a înregistrat pe data de 29 martie şi a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter.

VEZI ŞI: Anunţ oficial ALARMANT despre riscul unui cutremur în România. Bilanţul ar putea fi CATASTROFAL

Potrivit specialiştilor, un cutremur de adâncime mare, cu magnitudine peste 7 grade, poate fi periculoas pentru România. Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, susţine însă că un cutremur foarte mare nu se va produce prea curând pe teritoriul ţării noastre.

Citeşte şi Mircea Radulian: CUTREMURELE MICI eliberează din energia din zonă şi mai pot amâna un CUTREMUR MARE

"Românii aşteaptă cutremurul de mare adâncime. Cutremurul de mare adâncime  nu înseamnă că este foarte periculos, depinde şi ce magnitudine are, pentru că dacă seismul din 4 martie 1977 nu era la 94, ci la 110 km, efectele erau mult mai mici. Aşadar, adâncimea unui cutremur înseamnă dispesia energiilor pe o suprafaţă foarte mare, inclusiv pe a întregii Românii. Eu rămân pe analizele făcute pe date istorice.

Am făcut analize pe ce s-a întâmplat în ultimii 600 de ani. Vreau să vă spun că am analizat şi toate documentele istorice de pe la mănăstiri , biserici... Rămân pe varianta unui cutremur foarte puternic, dar foarte, foarte târziu, nu acum. Deocamdată lumea să stea liniştită,să îşi vadă de treburile obişnuite. Cutremure ca ăsta, de 4,8, nici nu le luam în seamă acum 15 ani", a declarat Gheorghe Mărmureanu la România TV.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 nov 09:20
...s-a produs miercuri, la ora 7.37, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Citește mai departe…

...
05 nov 09:02
...la ora 7.37, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
05 nov 08:29
.../>Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade s-a produs miercuri, la ora 5.37, în zona seismică Vrancea. Citește mai departe… Mai mult Sursa: ...
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H