Cutremur în zona Vrancea, resimţit şi în Capitală. 25 de apeluri la 112 în Bucureşti după seism

Un cutremur cu magnitudine 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti. Seismul a fost urmat de o replică cu magnitudine de 3,2. Conform INFP, al doilea seism s-a produs la ora 5:48, la aceeaşi adâncime ca şi precedentul, respectiv 148 de km. Servicul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, în prima jumătate de oră după cutremurul cu magnitudine 5.8, 25 de apeluri pentru atacuri de panică, după care situaţia a revenit la normal.

RomaniaTV.net
28 oct. 2018, 06:57
Cutremur în zona Vrancea, resimţit şi în Capitală. 25 de apeluri la 112 în Bucureşti după seism

Şeful Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Alis Grasu, a anunţat că în primul sfert de oră după cutremur, la 112 au fost primite 12 apeluri de la persoane care invocau atacuri de panică şi lipotimii, potrivit news.ro.

La o jumătate de oră după producerea seismului, care s-a resimţit puternic în Capitală, numărul apelurilor a ajuns la 25.

„După acest interval, situaţia a revenit la normal”, a precizat Alis Grasu, care a menţionat că toate cazurile semnalate după cutremur s-au dovedit a fi atacuri de panică.

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.38, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a fost deja urmat de o replică, de mai mică intensitate. Potrivit INFP, cutremurul a avut loc la o adâncime foarte mare, de 151 de kilometri, şi s-a resimţit în mai multe oraşe, inclusiv în Capitală. De asemenea, seismul s-a simţit în Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina.