CUTREMUR ITALIA. Nivelul solului s-a deplasat cu 70 cm în urma seismului de duminică

CUTREMUR ITALIA. În urma seismului de duminică nivelul solului s-a deplasat cu 70 cm, în jos sau în sus, în zona din centrul Italiei afectată de cutremur, a informat Consiliul Naţional de Cercetare de la Roma (CNR).

02 nov. 2016, 09:11
CUTREMUR ITALIA. Nivelul solului s-a deplasat cu 70 cm în urma seismului de duminică

CUTREMUR ITALIA. Pe baza imaginilor luate din satelit, cercetătorii de la CNR şi cei de la Insititul Naţional de Geofizică şi Vulcalogie (INGV) au constatat că deformarea crustei în această zonă montană este vizibilă pe o suprafaţă de 130 km pătraţi.

În regiunea Castelluccio, din apropiere de Norcia, aflată la 6 km de epicentru, nivelul solului s-a deplasat cu 70 cm, potrivit unui comunicat al CNR. O asemenea deplasare „este ieşită din comun”, după cum a declarat Marco Ferazzoli, purtătorul de cuvânt al CNR. După seismul care a avut loc pe 24 august în aceeaşi regiune, scoarţa terestră nu s-a deplasat decât 18 cm, a mai spus acesta. Imaginile filamte dintr-un elicopter al pompierilor italieni arată cum muntele a fost fracturat în mai multe locuri, în jurul localităţii Norcia.

Citeşte şi CUTREMUR ITALIA. Momentul emoţionant în care un câine este salvat de sub dărâmături VIDEO

CUTREMUR ITALIA. Cutremurul de duminică a fost urmat până acum de peste 1.100 de replici, dintre care 240 cu magnitudine cuprinsă între 3 şi 4, şi 19 cu magnitudinea între 4 şi 5.