CUTREMUR ITALIA. Poveşti emoţionante ale animalelor pierdute: pisica salvată după 5 zile şi câinele devotat până la moarte

Italia îşi plânge morţii după tragedia provocată de puternicul cutremur produs săptămâna trecută în centrul ţării, iar între timp ies la iveală poveşti emoţionante. Şi nu doar cele ale oamenilor, ci şi ale necuvântătoarelor salvate de pompierii care au căutat supravieţuitori printre dărâmături.

RomaniaTV.net
30 aug. 2016, 10:45
CUTREMUR ITALIA. Poveşti emoţionante ale animalelor pierdute: pisica salvată după 5 zile şi câinele devotat până la moarte

O pisică a fost scoasă de pompieri vie de sub dărâmături, deşi a stat acolo timp de cinci zile. Mâţa aparţinea unei pensionare care a reuşit să scape cu viaţă în urma cutremurului. Femeia era de neconsolat din cauză că pompierii nu îi găseau pisica, pe nume Gioia. Femeia i-a imporat vreme de cinci zile pe pompieri să-i salveze animăluţul, iar în cele din urmă un pompier inimos a salvat-o.

Animalul, speriat şi deshidratat, a fost scos la lumină de sub dărâmături, la 5 zile după tragedie. După ce i-au dat apă, pompierii au predat-o veterinarilor, iar apoi, bătrânei sale stăpâne.

O altă poveste, nu la fel de fericită, face înconjurul lumii via Internet şi mass-media. Un cocker a emoţionat pe toată lumea cu devotamentul de care dă dovadă faţă de stăpânul său chiar şi după ce acesta şi-a pierdut viaţa în urma cutremurului. Câinele a fost filmat de jurnaliştii RAI lângă sicriul stăpânului, într-o sală de sport transformată în morgă. „Credincios până la capăt”, au scris ziariştii italieni, emoţionaţi de suferinţa câinelui rămas fără stăpân.