Cutremur Japonia. Cel puţin 41 persoane au murit, iar alte câteva sute sunt rănite UPDATE

În urma cutremurului puternic cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter ce a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Japoniei, cel puţin 41 persoane au decedat iar alte câteva sute au fost rănite, informează presa japoneză, citată de BBC.

16 apr. 2016, 06:39
Cutremur Japonia. Cel puţin 41 persoane au murit, iar alte câteva sute sunt rănite UPDATE

UPDATE. Seria de cutremure survenită de joi în sud-vestul Japoniei a provocat cel puțin 41 de morți și echipele de salvare se tem de noi replici și un bilanț mai grav, cu oameni care trăiesc îngropați sub dărâmături. Regiunea Kumamoto de pe insula Kyushu a fost zdruncinată în ultimele 48 de ore de un șir excepțional de cutremure violente care au provocat distrugeri, incendii și alunecări de teren. Cel puțin o mie de persoane au fost rănite, dintre care 184 grav, potrivit autorităților locale.

Peste 90.000 de locuitori ai zonei au fost evacuați, inclusiv 300 de locuitori riverani ai unui baraj, care amenință să se prăbușească.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Aproximativ 20.000 de militari au fost detaşaţi în sud-estul Japoniei pentru a ajuta victimele cutremurului ce a lovit regiunea Kyushu la doar o zi după ce un alt cutremur cu magnitudinea de 7,3 a fost resimţit în zonă.

Cel puţin 19 persoane au decedat iar alte câteva sute au fost rănite, informează presa japoneză, citată de BBC. În jur de 200.000 de locuinţe au rămas fără electricitate în urma cutremurului ce a avut loc la o adâncime de 10 km, cu efecte mult mai puternice decât cel de vineri.

Mii de oameni au fost nevoiţi să petreacă noaptea pe străzi sau în parcuri, iar în acest moment printre dărămături încă se mai află persoane blocate.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Japoniei.