Cutremur la naţionala Angliei. Selecţionerul Sam Allardyce a fost dat afară pentru fapte de corupţie

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat, marţi seară, încetarea colaborării cu selecţionerul Sam Allardyce, aflat în centrul unui scandal, forul precizând că gravitatea faptelor tehnicianului au dus la rezilierea contractului.

27 sept. 2016, 20:22
Cutremur la naţionala Angliei. Selecţionerul Sam Allardyce a fost dat afară pentru fapte de corupţie

Cotidianul The Telegraph a publicat imagini video cu antrenorul Angliei în timp ce le explica unor oameni de afaceri cum pot eluda legea în ceea ce privește transferurile. În schimbul informațiilor, Allardyce urma să primească suma de 400.000 lire sterline.

În cadrul acordului la care ajunsese cu oamenii de afaceri din Orientul Îndepărtat, Allardyce a acceptat să călătorească la Singapore și Hong Kong în calitate de ambasador și le-a explicat acestora cum să scape de regulile care interzic terților să dețină fotbaliști. Ceea ce nu a știut selecționerul Angliei este că oamenii de afaceri erau, de fapt, reporteri sub acoperire, care au investigat timp de 10 luni corupția din fotbalul britanic.

Problema terților care dețin fotbaliști a fost descrisă în trecut drept „sclavie” și a fost interzisă de Federația Engleză în 2008 și de FIFA în 2015. În timpul întâlnirii cu jurnaliștii sub acoperire, Allardyce a afirmat că nu este o problemă ca regulamentul să fie evitat și a făcut mai multe remarci referitoare la fostul selecționer, Roy Hodgson.

Marţi seara, Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat demiterea lui Sam Allardyce.

Sam Allardyce a fost numit în luna iulie, de către Federația Engleză de Fotbal, drept succesorul lui Roy Hodgson pe banca tehnică a naționalei Albionului. Fost jucător profesionist, Allardyce a devenit antrenor în 1991 și s-a aflat la comanda mai multor echipe engleze precum Newcastle, Blackburn sau West Ham United.

Venit în octombrie 2015 la Sunderland, el a reușit să mențină echipa în Premier League, cu un loc 17, și două puncte avans în fața primei retrogradate, Newcastle.

Sub conducerea lui Allardyce, Anglia a susținut până acum un singur meci, contra Slovaciei, în preliminariile CM 2018, câștigat cu 1-0.