Cutremur la periferia opoziţiei politice din România! Dacian Cioloş şi alţi europarlamentari vor să demisioneze din USR! Ce sanşe sunt ca partidul să dispară?!

Fostul preşedinte al USR, Dacian Cioloş, urmează să îşi anunţe în perioada următoare demisia din partid, au precizat surse din interiorul formaţiunii pentru News.ro. Alături de Dacian Cioloş ar urma să plece din partid şi mai mulţi membri USR, europarlamentari, mai scrie sursa citată.

16 mai 2022, 14:08
Cutremur la periferia opoziţiei politice din România! Dacian Cioloş şi alţi europarlamentari vor să demisioneze din USR! Ce sanşe sunt ca partidul să dispară?!

Dacian Cioloş vrea să plece din USR, după ce a demisionat de la conducerea partidului pe 7 februarie 2022. Formaţiunea politică este condusă interimar de Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor. Plecarea lui Cioloş va determina alţi europarlamentari proveniţi din PLUS să-şi dea demisia din USR. Câteva sute de membri ai USR au demisionat din partid, după plecarea lui Cioloş.

Printre europarlamentarii care ar putea demisiona din USR s-ar putea regăsi Dacian Cioloș, Dan Tudorache, Ramona Strugariu, Dragoș Pâslaru și Alin Mituță, spun surse politice citate de Europalibera.

Dacian Cioloş ar urma să-şi dea demisia din USR, existând zvonuri că îşi pregăteşte o nouă platformă politică.

Discuţiile cu privire la plecarea din USR a fidelilor lui Cioloş nu este nouă în interiorul partidului. Deşi fuziunea dintre USR şi PLUS s-a încheiat în 2021, iar Dacian Cioloş a câştigat şefia partidului, lucrurile nu s-au îndreptat în direcția dorită.

Echipa din jurul lui Dan Barna a câștigat majoritatea în Biroul Național de conducere, spre nemulțumirea lui Cioloș. Încercarea acestuia de a impune o nouă procedură de luare a deciziilor a fost blocată în partid, iar totul s-a finalizat prin demisia din februarie.

USR se pregăteşte pentru alegeri interne, Congresul partidului urmând să aibă loc în vară sau în toamnă.