Cutremur Nepal: Oraş din Tibet, EVACUAT ca urmare a riscului producerii de alunecări de teren

CUTREMUR NEPAL. Autoritățile chineze au decis evacuarea unui oraș cu o populație de aproximativ 6.000 de locuitori situat în Tibet, ca urmare a riscului producerii de alunecări de teren după cutremurul devastator ce a lovit Nepalul, relatează DPA.

30 apr. 2015, 10:32
Cutremur Nepal: Oraş din Tibet, EVACUAT ca urmare a riscului producerii de alunecări de teren

CUTREMUR NEPAL. Aproximativ 1.000 de locuitori din orașul Zham, ținutul Nyalam, în apropiere de granița cu Nepalul, au fost transportați cu camionul, joi dimineața, în orașul Lhatse, la o distanță de 300 kilometri, menționează Xinhua.

Restul locuitorilor urmează să fie transportați joi după-amiază la Lhatse, unde au fost amplasate 1.000 de corturi, care dispun de apă și electricitate. Orașul Zham a fost izolat de sâmbătă până marți de molozul apărut în urma prăbușirii clădirilor. În regiunea autonomă Tibet și-au pierdut viața 25 de persoane, între care nouă în orașul Zham. Patru persoane sunt date dispărute și 797 au fost rănite, au anunțat de asemenea oficiali locali.

Potrivit ultimului bilanț anunțat joi de autoritățile nepaleze, aproape 5.500 de oameni au murit în urma cutremurului de 7,8 grade produs la 25 aprilie.

Citeşte şi DEZASTRUL lăsat în urmă de cutremurul din Nepal. Moarte, disperare şi haos. Imagini şocante GALERIE FOTO

Citeşte şi Seismolog INFP: Şi în România se poate produce un CUTREMUR asemănător celui din Nepal