Cutremur pe Marte, a fost înregistrat primul seism pe Planeta Roşie. Cum sună semnalul captat de seismometre AUDIO

Publicat: Marţi, 23 Aprilie 2019 20:52 // Actualizat: Marţi, 23 Aprilie 2019 20:52 // Sursa: romaniatv.net

Undele primul seism detectat pe planeta Marte au fost înregistrate luna aceasta de seismometrul francez SEIS, plasat pe Planeta Roşie în luna decembrie a anului trecut.

Seismometrul SEIS, plasat pe solul marţian de sonda InSight, a captatat semnalul din inima Plametei Roşii. Primele unde au fost captate în data de 6 aprilie, la 128 de zile după ce SEIS a ajuns pe Marte. "A fost un semnal seismic slab, dar distinct, similar cu semnalele seismice capturate pe suprafața Lunii, în timpul misiunilor Apollo", se arată într-un comunicat al Centrului Național pentru Studii Spațiale (CNES), ale cărui echipe au realizat proiectul SEIS.

"Un asemenea cutremur n-ar fi putut fi detectat pe Pământ, dar suprafaţa marţiană, extrem de stabilă, a permis senzorilor foarte sensibili ai seismometrului să surprindă acest semnal slab", se mai arată în informarea CNES.

"Până acum am colectat nişte zgomote de fundal, dar o dată cu acest prim cutremur asistăm la naşterea unei noi discipline: seismologia marţiană", a declarat Bruce Banerdt, responsabilul științific al misiunii InSight de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA, cu baza în Pasadena, California.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Centrul National pentru Studii Spatiale cutremur pe Marte sonda InSight
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
29 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H