Cutremur politic în Germania! Presa anunţă demisia ministrului Apărării german Christine Lambrecht

Lambrecht se confruntă cu un val imens de critici în Germania legate de competenţa sa, dar şi de comentariile sale publice, printre care mesajul de Anul Nou, postat pe Instagram, în care ministrul Apărării vorbea despre războiul Rusia-Ucraina în timp ce artificiile explodau pe fundal.

13 ian. 2023, 22:38
Cutremur politic în Germania! Presa anunţă demisia ministrului Apărării german Christine Lambrecht

Conform publicației germane BILD, care citează mai multe surse, ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht (57 de ani), a decis să demisioneze, în urma presiunii publice crescânde, mai ales după discursul său cu prilejul Anuli Nou.

O majoritate dintre germani vor ca ministrul apărării, social-democrata Christine Lambrecht, să demisioneze, indică un sondaj de opinie realizat pentru televiziunea publică ZDF, preluat vineri de DPA.

Conform sondajului, 60% dintre respondenţi sunt în favoarea demisiei lui Lambrecht, în timp ce numai 25% susţin rămânerea ei în funcţie.

Jumătate dintre votanţii intervievaţi ai social-democraţilor au spus şi ei că ministrul apărării ar trebui să demisioneze.

Citeşte şi: Vodafone dă afară sute de oameni. Mai multe locuri de muncă foarte bine plătite vor fi desființate

Blocul conservator de opoziţie CDU/CSU a cerut deja plecarea din funcţie a Christinei Lambrecht.

Ministrul apărării se confruntă cu critici intense în Germania legate de competenţa sa, dar şi de comentariile sale publice, printre care mesajul de Anul Nou, postat pe Instagram, în care Lambrecht vorbea despre invazia Rusiei în Ucraina în timp ce în spatele ei explodau artificii.

Sondajul Politbarometer a fost realizat de institutul de cercetare Wahlen din Mannheim pe un eşantion de 1.259 de persoane, între 10 şi 12 ianuarie.

Citeşte şi: SUA şi puterile europene pregătesc Ucraina pentru o posibilă nouă ofensivă rusească