Cutremur politic. Orban aruncă bomba: PNL a votat pentru negocieri cu PSD

Ludovic Orban a anunțat în această seară că, în cadrul ședinței Biroului Politic Național, liberalii au votat în majoritate pentru o alianță cu sociali-democrații.

08 nov. 2021, 22:57
Cutremur politic. Orban aruncă bomba: PNL a votat pentru negocieri cu PSD

Ludovic Orban a anunțat în această seară că, în cadrul ședinței Biroului Politic Național, liberalii s-au exprimat cu o majoritate de 48 de voturi pentru și 22 de voturi împotriva în privința unei colaborări cu PSD.

Ludovic Orban, ironii pe bandă rulantă la adresa colegilor de partid: „Nu mă poate nimeni exclude din PNL pentru că am partidul în inimă, suflet şi minte”

„PNL a votat pentru negocieri cu PSD, cu o majoritate de 48 de voturi pentru și 22 de voturi împotriva. Cine face politica face politica pentru a aduce lucruri bune în viața oamenilor, ne dorim un ideal etic social ce are la bază un crez filzofic.

A fost pomenit un termen de două săptămâni într-o doară. Dacă este să dea un mandat trebuie să dea un mandat serios, care să cuprindă adevăratele elemente la care PNL nu poate renunța. S-a lăsat la mâna echipelor de negocieri sa negocieze ce vor cu PSD -ul” a declarat Ludovic Orban.

Liderii PNL au votat, luni seara, în ședința Biroului Politic Național, pentru începerea oficială a negocierilor cu PSD. Potrivit unor surse din partid, decizia BPN este și de continuare a discuțiilor cu USR.

Condițiile de negociere sunt construirea unui guvern în jurul unui premier PNL, program de guvernare plecând de la măsurile liberale și parteneriat cu președintele. Totodată, tensiunile din partid exprimate și în ședința de luni lasă deschisă calea alegerilor anticipate și chiar a intrării PNL în opoziție, spun surse din partid.

Ludovic Orban, înainte de votul pentru formarea Guvernului: „Românii aşteptau altceva de la noi. Înţelegerea cu PSD e o trădare gravă a celor care au votat cu PNL”

Ludovic Orban îşi menţine părerea, că alianţa liberalilor cu PSD este o ruşine la adresa democraţiei şi o trădare a cetăţenilor care au votat cu PNL. Fostul preşedinte al PNL a spus că el nu ar fi acceptat niciodată o înţelegere cu social-democraţii.

„Se discută despre viitoarea formă de majoritate parlamentară şi am venit să susţin punctul meu de vedere categoric. Sunt împotriva unei coaliţii cu PSD. Mereu am luptat împotriva stângii care a fost împotriva dezvoltării României.

Românii aşteptau altceva de la noi, să refacem coaliţia de centru-dreapta. Decizia înţelegerii cu PSD, la evidentă presiune a preşedintelui Iohannis, reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL şi şi-au arătat încrederea în PNL. E o sinucidere polticică. Nu va fi un guvern al cetăţenilor români care cred în ideile liberale, care cred în democraţie. Orice alianţă cu PSD nu e altceva decât un avantaj pentru cei care vor contracte cu statul, care vor funcţii la stat, care vor să se îmbogăţească prin relaţia cu statul. E departe de ce îşi doreşte cetăţeanul român. Dacă se face o alianţă cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân cu românii care cred în valorile liberale”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban dă peste cap planurile liberalilor: Nu vom vota un guvern din care va face parte PSD

Fostul lider al liberalilor a spus că el niciodată nu ar fi acceptat o alianţă cu PSD, mai ales în condiţiile în care PNL are posibilitatea de a reface coaliţia de centru-dreapta.

„E o acţiune contrară a tot ceea ce înseamnă PNL, valori, principii în care noi am crezut şi cred românii. Florin Cîţu e împotriva ideii de orice alt premier în afară de Florin Cîţu. E o ruşinoasă acţiune politică. Simplul fapt de a sta la masă cu PSD e o încălcare a valorii liberale. Eu niciodată nu aş fi acceptat o alianţă cu PSD.

PNL are soluţia de a reface coaliţia de centru-dreapta. Avem un program de guvernare pentru care ne-am înţeles. Voturile noastre există, noi am spus că nu votăm un guvern cu PSD şi că susţinem refacerea coaliţiei”, a adăugat Ludovic Orban.