Cutremur puternic. CNN anunţă alertă de tsunami

Site-urile de specialitate au anunţat iniţial o magnitudine de 7,1 şi adâncimea de 83,3 km pentru cutremurul din Pacific.

18 aug. 2021, 13:53
Cutremur puternic. CNN anunţă alertă de tsunami

Cutremur puternic miercuri. Un seism cu magnitudinea de 6,8 s-a produs în apropiere de coasta Port-Olry, Vanuatu, ceea ce a dus la emiterea unei alerte de tsunami pentru zonele apropiate, au anunţat autorităţile, potrivit CNN.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 91 de kilometri, la 19 kilometru nord-vest de Port-Olry, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite.

Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul de marţi
Agenţia a anunţat iniţial o magnitudine de 7,1 şi adâncimea de 83,3 km. Centrul de alerte de tsunami din Pacific a transmis că valuri periculoase sunt posibil să apară pe coastele aflate pe o rază de 300 de kilometri de epicentru.

Cutremur puternic şi în Haiti: Cel puţin 1.941 de morţi, potrivit unui nou bilanţ

Cel puţin 1.941 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului cu magnitudinea 7,2 produs sâmbătă în Haiti, potrivit unui nou bilanţ, informează miercuri DPA şi AFP.

Cutremur cu magnitudinea 7,2 în Filipine. USGS a lansat alertă de tsunami
Agenţia de apărare civilă a ţării a postat marţi pe Twitter cifre actualizate în timp ce eforturile de salvare şi recuperare continuă. Peste 9.900 de persoane au fost rănite şi 60.000 de case distruse în urma seismului.

Haiti, considerată cea mai săracă ţară din emisfera vestică, suferă în continuare consecinţele seismului din 12 ianuarie 2010, cu magnitudinea 7, care a dus la moartea a 220.000 de persoane şi a lăsat un milion de oameni fără locuinţe. Pagubele în urma cutremurului, care a lovit oraşul dens populat Port-au-Prince, au fost estimate la 8 miliarde de dolari.