Cutremur cu magnitudinea 7,2 în Filipine. USGS a lansat alertă de tsunami

Filipinele sunt frecvent afectate de seisme, fiind un stat situat pe "cercul de foc" al Pacificului.

11 aug. 2021, 23:19
Cutremur cu magnitudinea 7,2 în Filipine. USGS a lansat alertă de tsunami

Un puternic seism cu magnitudinea 7,1 potrivit Institutului de geologie al SUA s-a produs miercuri la ora 17.46 GMT (joi, 01.46 ora locală) în apropierea coastelor filipineze, informează Reuters. Cutremurul a determinat Sistemul de avertizare al SUA să lanseze o alertă de tsunami.

Institutul filipinez de vulcanologie şi seismologie Phivolcs, citat de Xinhua, a anunţat o magnitudine preliminară de 7,3, precizând că seismul s-a produs la o adâncime de 69 kilometri, la circa 19 km nord-est de oraşul Mati din provincia Davao de est din sudul Filipinelor.

Cutremur puternic în Vrancea, miercuri. Seismul vine la câteva ore de la alte trei cutremure consecutive
Mişcarea telurică a fost resimţită şi în provincia Cotabato de sud de pe insula Mindanao şi în provincia Leyte din centrul arhipelagului filipinez.

Filipinele sunt frecvent afectate de seisme, fiind un stat situat pe „cercul de foc” al Pacificului.

Cutremurul de joi noaptea a fost resimţit şi în centrul Indoneziei, dar Agenţia indoneziană de meteorologie şi geofizică nu a considerat necesară emiterea unei alerte de tsunami, anunţă USGS.

Primele imagini după cutremurul din Peru. S-au înregistrat peste 40 de victime

Cutremur cu magnitudinea 4,2  şi în România

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe Richter s-a produs miercuri la ora locală 12:31 în judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs la o adâncime de 140 km, în apropierea următoarelor oraşe: 53 km est de Braşov, 65 km nord de Ploieşti şi 121 km nord de Bucureşti.

Este cel de-al patrulea cutremur produs în zona seismică Vrancea în ultimele 12 ore. Trei cutremure, cu magnitudini între 2,5 şi 2,9 pe Richter, s-au produs miercuri dimineaţa în judeţele Buzău şi Vrancea, într-un interval de 30 de minute, respectiv între orele 1:06 şi 1:32.

În august, în România s-au produs 19 cutremure cu magnitudini cuprinse între două şi 4,1 pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an a avut loc pe data de data de 26 mai, cu o magnitudine de 4,7 grade. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.