Cutremur puternic, cu magnitudinea de 5.5, în Turcia

Un cutremur cu magnitudinea de 5.5 s-a produs joi în sud-estul Turciei, a anunţat centrul de seismologie din Kandili (Istanbul), provocând câteva pagube, dar fără a se înregistra victime, potrivit posturilor de televiziune.

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 07:13
Cutremur puternic, cu magnitudinea de 5.5, în Turcia

Seismul s-a produs la ora 5.52 GMT (8.52, ora României), în apropiere de localitatea Silopi, în provincia Sirnak, potrivit centrului.

Mişcarea seismică a provocat căderea unui minaret în oraşul Sirnak, însă nu s-au înregistrat victime, a precizat postul de televiziune de ştiri NTV.

De asemenea, seismul a cauzat fisuri la unele clădiri, determinând locuitorii din regiune să stea departe de casele lor, în condiţiile în care erau aşteptate să se producă replici.

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a înregistrat duminică în largul coastei de sud-vest a Turciei, provocând rănirea a 60 de persoane.

Teritoriul turc se întinde pe mai multe falii geologice şi este frecvent afectat de cutremure.

La 23 octombrie 2011, un seism puternic a provocat nmoartea a peste 600 de persoane în estul Turciei. Acesta a fost urmat la 12 noiembrie de un cutremur cu magnitudinea 5,6, care s-a soldat cu 40 de morţi în aceeaşi regiune.

În 1999, două cutremure importante au afectat părţi dens populate şi industrializate din nord-vestul ţării, cu un bilanţ de circa 20.000 de morţi.