Cutremur puternic, de 7,4 pe Richter în Guatemala

Un seism puternic a zguduit coasta Pacificului în Guatemala. Cutremurul a fost resimţit şi în Mexic şi El Salvador, provocând panică, evacuări şi pagube materiale. Cel puţin zece persoane au murit.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 19:10

Seismul s-a produs joi dimineaţă, la ora locală 10:35 (miercuri, 18:35 ora României), epicentrul fiind situat la o adâncime de 41,6 kilometri, la distanţă de aproximativ 24 de kilometri la sud de Champerico (Guatemala) şi la 163 de kilometri de Guatemala City, potrivit USGS. 

Cutremurul a fost resimţit şi în sud-vestul Mexicului, până în Mexico City, unde a produs panică, iar populaţia a părăsit clădirile, de teama prăbuşirii acestora.

Seismul a avut o magnitudine de 7, 4. Un reporter de la publicaţia locală Emisoras Unidas a informat că mai multe clădiri din Guatemala s-au prăbuşit, mulţi locuitori fiind prinşi sub dărâmături. A căzut şi o şcoală, unde se aflau la acea oră opt persoane, care au fost rănite şi duse de urgenţă la spital.

Institutul mexican de Seismologie a informat că s-au produs până acum şapte replici.

În Mexic, una dintre liniile de metrou din Mexico City a fost suspendată temporar, după cum au anunţat autorităţile oraşului. Centrul care monitorizează valurile seismice din Pacific a informat că nu există riscul producerii unui tsunami distrugător.