Cutremur puternic de peste 5 în această seară. Seismul a fost resimţit în sudul ţării!

Un cutremur semnificativ s-a produs marți seara în zona Mării Mediterane. Conform datelor Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), seismul a avut magnitudinea peste 5.

14 mart. 2023, 20:06
Cutremur puternic de peste 5 în această seară. Seismul a fost resimţit în sudul ţării!

Cutremur puternic de peste 5 în această seară. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță că mișcarea telurică a avut loc la ora 18:36:08 (ora locală a României), în Central Mediteranean Sea (zona centrală a Mării Mediterane). Cutremurul a fost unul semnificativ, cu magnitudinea 5.5, consemnat la adâncimea de 50 km. EMSC (Centrul Seismologic Euro-Mediteranean) anunță că seismul din această seară a avut o magnitudine de 5.4 pe Richter. Conform acestei instituții, adâncimea cutremurului de marți ar fi de 10 km. Magnitudinea seismului a fost raportată la 5.2 de către Observatorul Național din Atena (NOA). Aceasta este principala agenție națională care monitorizează activitatea seismică din Grecia.

Citeşte şi: Un nou cutremur în Gorj. Ce magnitudine a avut seismul

Tot marți, la ora 16:49:52 (ora locală a României), un cutremur cu magnitudinea 5.0 a avut loc în Turcia, conform INFP. Seismul s-a produs la adâncimea de 2 km, în apropierea următoarelor oraşe: 43 km E de Kahramanmaras, 55 km S de Elbistan, 74 km N de Gaziantep, 78 km V de Adiyaman, 87 km NV de Nizip. Tot în Turcia, un alt seism cu magnitudinea 4.7 a avut loc, luni dimineață, la adâncimea de 5 km. Cutremurul a fost înregistrat la ora 09:47, potrivit datelor Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Citeşte şi: Dezastrul din București în caz de cutremur. Nicușor Dan: „Noi nu am reuşit să facem nici măcar evidenţa a ce este de consolidat”