Cutremur puternic în California, cu magnitudinea 6,2. Seismul a zguduit oraşul San Francisco

Un cutremur cu magnitudinea 6.2 a avut loc luni în nordul Californiei, cu epicentrul la 38 km vest de Petrolia. Seismul a fost resimțit şi în San Francisco, au confirmat mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare.

20 dec. 2021, 23:12
Cutremur puternic în California, cu magnitudinea 6,2. Seismul a zguduit oraşul San Francisco

A fost un cutremur de suprafaţă, produs la o adâncime de numai 9,3 km. Seismul s-a produs la ora 22.10, ora României, iar deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube materiale. De asemenea, Biroul Serviciului Național de Meteorologie din East Bay a scris pe contul său de Twitter că nu este așteptat un tsunami.

Citeşte şi Cutremur de 4,4 grade în nordul Italiei. A fost resimţit puternic la Milano

Locuitorii au relatat că mai multe clădiri au resimţit unda de şoc şi s-au clătinat în orașul Redding, care se află în apropierea coastei, în nordul Californiei. De asemenea, acest cutremur s-a simţit şi în metropola San Francisco.

Zona în care s-a produs cutremurul de luni este adiacentă faliei San Andreas, asociată unor cutremure ce ating magnitudine de până la 8,3 pe scara Richter și care cauzează deplasări de suprafață de până la 7 m. Cele mai cunoscute sunt cutremurul din San Francisco (1906) și cutremurul din Loma Prieta (1989).

Citeşte şi Cutremur puternic în Indonezia, de 7,3. Oamenii au intrat în panică, un spital şi un hotel au fost evacuate VIDEO