Cutremur puternic în Indonezia, de 7,3. Oamenii au intrat în panică, un spital şi un hotel au fost evacuate VIDEO

Un seism cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter a lovit marţi estul Indoneziei. Autorităţile au lansat o avertizare de tsunami.

14 dec. 2021, 08:23
Cutremur puternic în Indonezia, de 7,3. Oamenii au intrat în panică, un spital şi un hotel au fost evacuate VIDEO

Seismul, înregistrat în jurul orei locale 10:30 (05:30, ora României), a avut o magnitudine de 7,4 pe scara Richter. Potrivit autorităţilor, cea mai afectată este regiunea East Nusa Tenggara. Indonezia a emis alertă pentru tsunami după ce cutremurul a avut loc la o adâncime de doar 10 km, în Marea Flores.

Înregistrările video publicate online arată locuitorii din oraşul Makassar fugind din magazine şi clădiri. Există informaţii că un spital şi un hotel au fost evacuate.

În Larantuka, oraş din estul regiunii Nusa Tenggara, s-a spus că localnicii au fost panicaţi. „Toţi erau şocaţi. Fugeau din case. Unii erau pregătiţi să fugă pe dealuri”, a spus un localnic pentru BBC Indonezia. El a adăugat că mulţi au revenit la activităţile normale şi că nu există semn de tsunami.

Citeşte şi Cutremur cu magitudinea 7.5 în Peru. Camerele video au surprins mișcarea pământului

Cutremurele sunt obişnuite în Indonezia, arhipelagul aflându-se în Cercul de Foc al Pacificului.

Cel mai grav seism recent care a afectat Indonezia a avut loc pe 26 decembrie 2004. În urma cutremurului de 9 grade pe scara Richter înregistrat în Oceanul Indian, un tsunami a lovit coastele mai multor ţări, precum Indonezia, Sri Lanka, India, Maldive şi Thailanda, şi a ucis 225.000 de oameni.

Citeşte şi Cutremur violent vineri dimineaţă. Unda de şoc s-a simţit în două ţări