Cutremur puternic în Columbia. Mii de oameni din Capitală au ieşit pe străzi

Epicentrul cutremurului a fost localizat în localitatea El Calvario, situată la aproximativ 40 de kilometri sud-est de Bogota, la o adâncime de 30 de kilometri, potrivit serviciului geologic.

18 aug. 2023, 00:17
Cutremur puternic în Columbia. Mii de oameni din Capitală au ieşit pe străzi

Un cutremur puternic a avut loc joi la Bogota, care a provocat, scurt timp, panică pe străzile capitalei Columbiei, însă autorităţile nu au anunţat imediat nici victime şi nici pagube, relatează AFP.

Seismul, de o magnitudine de 6,1, a avut loc la ora locală 12.04 (20.04, ora României), potrivit unui buletin al serviciului geologic columbian publicat pe reţeaua de socializare X.

Cutremur în zona Vrancea de Sfânta Maria Mare. Ce magnitudine a avut

Epicentrul cutremurului a fost localizat în localitatea El Calvario, situată la aproximativ 40 de kilometri sud-est de Bogota, la o adâncime de 30 de kilometri, potrivit serviciului geologic.

Clădiri au fost zgâlţâite, au răsunat sirene, iar mii de oameni, unii panicaţi, au ieşit imediat din clădiri şi s-au precipitat în stradă şi şi-au sunat apropiaţii pe mobil,.a constatat AFP.

Muncitori au coborât în grabă dintr-un imobil aflat în construcţie pentru a se refugia, printre alte sute de oameni, într-un parc vecin.

„A fost puternic și a durat mult”, a spus Adrian Alarcon, 43 de ani, care lucrează lângă cartierul aglomerat Park 93 al capitalei. „Toți colegii mei s-au ridicat și ne-am uitat unul la altul: „ce facem?” Mă face să mă simt fragil”, a adăugat el. „Viața se schimbă într-o secundă. Nu poți face nimic, doar fugi să-ți salvezi viața”, a mai spus Alarcon.

Cutremur puternic în Grecia, pe insula preferată a românilor. Ce magnitudine a avut seismul

O replică a avut loc câteva zeci de minute mai târziu, provocând strigăte de frică şi o scurtă panică.

Nicio pagubă nu era vizibilă imediat la clădiri. Imediat după cutremur, autorităţile nu au anunţat în mod oficial victime sau pagube.

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,2 grade in Turkmenistan

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,2 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 16 august, in Turkmenistan.

Seismul a avut loc la ora 1h37min UTC (ora locala 6h37min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Vestul Turkmenistanului, in apropiere de zona de coasta la Marea Caspica. Cutremurul s-a produs la adancimea de 34 km si a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita in partea vestica a Turkmenistanului (pe tarmul Marii Caspice), precum si in Azerbaidjan (in special in capitala Baku).