Cutremur puternic în Grecia, pe insula preferată a românilor. Ce magnitudine a avut seismul

Destinația de vară preferată a românilor a fost lovită de un cutremur puternic. Seismul a avut loc la ora 10:49:30 (ora locală a României).

13 aug. 2023, 13:57
Cutremur puternic în Grecia, pe insula preferată a românilor. Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur puternic s-a produs, duminică dimineață, pe o insulă preferată a turiștilor români. A avut loc la ora 10:49:30 (ora locală a României) s-a produs pe insula Creta din Grecia. Seismul a înregistrat magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 11,1 kilometri.

Cutremurul de pe insula din Grecia s-a produs la 72 de kilometri sud-vest de Chania.

Când a avut loc ultimul cutremur din Creta

Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 a zguduit regiunea Palekastro din insula Creta, Grecia, în data de 3 august. Conform datelor de la emsc-csem.org, cutremurul a avut loc la ora 02:18 și a avut epicentrul la o adâncime de 24 de kilometri.

Citește și Ce a descoperit o româncă pe nota de plată pe care a primit-o la o tavernă din Grecia. Ce taxă suplimentară a fost nevoită să plătească: „Schimbați destinația!”

Centrul seismic a fost localizat la 139 de kilometri est-sud-est de orașul Irákleion și la 68 de kilometri sud-est de localitatea Sitia.

Din fericire, seismul nu a cauzat pagube materiale pe niciuna dintre insulele apropiate, care găzduiesc în prezent sute de mii de turiști din toate colțurile lumii.

Vacanță gratuită pentru români în Grecia. Măsura luată de autorități în contextul incendiilor

Și alte incidente au avut loc în Grecia în această vară. Mulți turiști și-au văzut concediile ruinate din cauza incendiilor.

Tocmai de aceea, autoritățile din Grecia au anunțat că oferă un sejur gratuit timp de o săptămână în 2024 în Rhodos turiştilor a căror vacanţă a fost întreruptă de incendiile de pe insulă în iulie, distrugând case şi hoteluri şi forţând evacuarea a mii de oameni.

Citește și Au mâncat pe săturate, iar la final nota de plată i-a lăsat cu gura căscată! Câți bani au lăsat doi turiști români la o tavernă din Grecia

„Pentru toți cei a căror vacanță a fost întreruptă ca urmare a incendiilor de vegetație, guvernul elen, în cooperare cu autoritățile locale, va oferi o săptămână de vacanță gratuită pe Rhodos, primăvara viitoare, toamna următoare, astfel încât să ne asigurăm că se vor întoarce pe insulă și se vor bucura de frumusețea ei naturală”, a anunțat Mitsotakis.

Incendiul a avut loc în data de 18 iulie, în Rhodos, și din cauza vântului puternic s-a extins pe coasta de est și de sud. A fost cea mai mare evacuare întreprinsă vreodată în Grecia.

Peste 20.000 de turiști și localnici au fost forțați să părăsească hotelurile de pe litoral și casele. Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat, miercuri, pentru ITV britanic, că incendiul a afectat 15% din Rhodos, dar în ciuda faptului situația „a revenit la normal” acum, autoritățile „înțeleg că a creat unele inconveniente pentru vizitatori”.