CUTREMUR puternic în Japonia, resimţit la Tokio. 17 persoane au fost rănite

Agenţiile de presă au anunţat că zgârie norii s-au clătinat. Îm urma seismului de 5,8 pe scara Richter, 17 persoane au fost rănite uşor

RomaniaTV.net
04 mai 2014, 21:08
CUTREMUR puternic în Japonia, resimţit la Tokio. 17 persoane au fost rănite

Un cutremur de magnitudine 5,8 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineaţă în estul Japoniei, fiind puternic resimţit la Tokio unde zgârie-norii şi casele din centru s-au clătinat, dar fără a provoca un risc de tsunami, potrivit Agenţiei de meteorologie nipone şi Institutului de geofizică american /USGS/, informează agenţiile Xinhua şi AFP.

17 persoane,  aproape toate persoane în vârstă, din Tokyo şi prefecturile vecine Chiba, Kanagawa şi Saitama, au fost rănite uşor în seismul cu magnitudinea de 6 grade care s-a produs luni dimineaţa în estul Japoniei şi care a fost puternic resimţit la Tokio unde zgârie-norii şi casele din centru s-au clătinat, fără a provoca însă un risc de tsunami, informează AFP, citată Agerpres.

Traficul feroviar a fost suspendat câteva minute sau chiar ore pentru verificarea liniilor de cale ferată, iar circulaţia a fost încetinită pe anumite tronsoane de autostradă. Traficul a revenit însă la normal pe aeroportul Tokyo-Haneda deschis 24 din 24 de ore.

Compania de electricitate Tokyo Electric Power (Tepco) a indicat că nu s-a semnalat nicio problemă la centrala nucleară de la Fukushima, situată la aproximativ 200 km nord-est de Tokyo

Seismul, de magnitudine 6,2 pe scara magnitudinii de moment folosită de USGS /Mw n.r/, a avut loc la 5.18 ora locală /20.18 GMT duminică/. Epicentrul său a fost localizat în insula Izu Oshima, la sud de capitală, iar hipocentrul la 160 km adâncime.