Cutremur puternic în România. Mărturii pe Facebook: Puternic la etajul 7. Am crezut că m-a lovit cineva… dar eram parcată

Un cutremur a avut loc miercuri în zona seismică Vrancea. Seismul este cel mai puternic înregistrat de la începutul acestui an şi a fost resimţit şi la Bucureşti. INFP spune că a avut magnitudine de 4,4 pe scara Richter şi a fost la o adâncime de 140 km. 

14 mart. 2018, 10:25
Cutremur puternic în România. Mărturii pe Facebook: Puternic la etajul 7. Am crezut că m-a lovit cineva… dar eram parcată

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter s-a produs miercuri la prânz, la ora 12:24, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul s-a produs la o adâncime de 140 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (41 km), Covasna (45 km), Slănic-Moldova (52 km), Târgu Secuiesc (55km) şi Odobeşti (56 km).

„Voi ați simțit vreun cutremur acum? A fost pe verticală, tocmai mă aplecam să mă încalț și am crezut că am amețit eu. Nu se mișcă nimic în casă, dar am simțit clar mișcarea”, „Acum cateva secunde, un pic. Am crezut ca mi se pare”, „Puternic la etajul 7”, „Am crezut ca m-a lovit cineva… dar eram parcata!!”, „Eram în Auchan și s-a întrerupt lumina pentru 2 secunde„, scriu oamenii pe Facebook.

Cel mai puternic seism din acest an a avut magnitudinea 3,9 şi s-a produs în 4 februarie în judeţul Buzău.