CUTREMUR puternic în România miercuri după-amiază, urmat de o REPLICĂ

Un cutremur cu magnitudine de moment 5.1, revizuită apoi la 5,0, s-a produs miercuri după-amiază în România, anunţă INFP. La câteva minute s-a produs şi o replică.

RomaniaTV.net
08 feb. 2017, 14:57
CUTREMUR puternic în România miercuri după-amiază, urmat de o REPLICĂ

Cutremurul a avut loc la ora 17.08, în zona Întorsura Buzăului, spre Braşov, a declarat Mihai Diaconescu, director INFP, la România TV. Ulterior, INFP a anunţat că epicentrul a fost localizat la o adâncime de 124 de kilometri, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea.

La 17.14 s-a produs o replică de magnitudine de moment 3 pe scara Richter, înregistrată în judeţul Vrancea, la o adâncime de 120 de kilometri. Ulterior magnitudinea acestui al doilea seism a fost revizuită în plus, la 3,3.

„De la ora producerii cutremurului și până în acest moment nu s-au înregistrat efecte și nu au fost înregistrate apeluri la numărul de urgență 112”, precizează oficialii ISU.

Un echipaj ISU a fost trimis în zona Centrului Istoric pentru a verifica situația, însă nu au fost raportate probleme la nicio unitate operativă proprie sau la alte imobile.

EMSC, institut european de seismologie, a anunţat o magnitudine de moment de 4,8 pentru seismul din Vrancea şi ulterior a revizuit-o la 4,7. Potrivit Centrului, mișcarea telurică a avut loc la 121 km de București, 51 km de Brașov și 13 km de Nehoiu şi s-a simţit inclusiv în Bulgaria şi Republica Moldova.

Tot miercuri a avut loc un cutremur în zona Vrancea, cu o magnitudine de 4,4.

În primele 7 zile ale lunii februarie în România au mai avut loc 6 cutremure, toate sub magnitudine 3,5.