Dezastru în Turcia după un CUTREMUR PUTERNIC. Numărul morţilor a ajuns la 20. Peste 900 de persoane au fost rănite

Numărul oamenilor morți în cutremurul devastatator din estul Turciei a ajuns la 20, iar cel al răniților a depășit 900. Cutremurul cu magnitudinea 6,5 pe scara Richter s-a produs vineri seară în estul tării, la o adâncime de 10 kilometri. Peste 100 de replici au fost resimţite cu magnitudini cuprinse între 2,7 şi 5,4. Imaginile sunt apocaliptice: zeci de blocuri prăbușite și incendii din cauza conductelor de gaze sparte. România este pregătită să trimită în Turcia echipe specializate în căutarea supraviețuitorilor. 

RomaniaTV.net
25 ian. 2020, 07:22
Dezastru în Turcia după un CUTREMUR PUTERNIC. Numărul morţilor a ajuns la 20. Peste 900 de persoane au fost rănite

Cutremurul s-a înregistrat în estul țării, la o adâncime de 10 kilometri. Potrivit seismologilor turci, cutremurul s-a produs în apropiere de localitatea Sivrice, un oraș din estul țării. Seismul a fost resimțit puternic și în Ankara, capitala Turciei. Primele imagini din timpul cutremurului arată oameni panicați care aleargă să se salveze.

Autorităţile turce au anunţat că 15 persoane au murit după cutremurul cu magnitudinea 6.5 în provincia Elazig. Alţi cinci morţi au fost anunţaţi în Malatya.

Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Situaţiilor de Urgenţă (AFAD) a informat că alte 922 de persoane au fost rănite; 560 în Elazig, 226 în Malatya, 37 în Kahramanmaras, 34 în Sanliurfa, 34 în Diyarbakir, 25 în Adiyaman, 6 în Batman.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat că operaţiunile de căutare şi salvare continuă, iar numărul morţilor ar putea creşte.

 

Semiluna Roşie turcă a trimis echipe de salvare în zonele lovite de cutremur şi ministrul apărării turc Hulusi Akar a declarat că armata este gata să ajute dacă este necesar, a raportat Anadolu.

Cutremurul de 6,5 de scara Richer vine la doar două zile după ce un alt cutremur puternic de 5,7 grade a zguduit Turcia.

Turcia este în special predispusă la cutremure. Unul dintre cele mai mortale s-a produs în 1999 şi a avut magnitudinea de 7,6. La acel moment, epicentrul a fost în Golcuk la sud-est de Istanbul. S-au înregistrat zeci de mii de răniţi şi morţi.