Cutremur puternic în Turcia. O persoană a murit, iar alte 64 au fost rănite

Un cutremur cu magnitudinea 5 s-a produs, vineri, în provincia Izmir din vestul Turciei. O persoană a murit, iar alte 64 au fost rănite, conform presei locale.

04 nov. 2022, 22:05
Cutremur puternic în Turcia. O persoană a murit, iar alte 64 au fost rănite

În ziua de 04 Noiembrie 2022, la ora 02:29:21 (ora locală a României), s-a produs în WESTERN TURKEY un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.0, la adâncimea de 10 km, anunţă INFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 7km SE de Karabaglar, 11km S de Izmir, 40km SV de Manisa, 77km NV de Aydin, 160km SV de Balikesir, 173km V de Merkezefendi, 178km V de Denizli, 198km V de Usak, 265km SV de Bursa, 273km SV de Kutahya.
Raed Arafat: „Oricând putem avea un cutremur de 5,5, de 6, de 6,5 şi unul de 7”. De ce nu se dau mesaje Ro Alert
Autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă a raportat că seismul s-a produs la ora locală 03:29 (00:29 GMT) în oraşul Izmir din provincia cu acelaşi nume, informează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Cotidianul Hurriyet a relatat, citând autoritatea pentru situaţii de urgenţă, că seismul a avut epicentrul în cartierul Buca, la o adâncime de aproximativ 14 kilometri. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici seismice minore.

Potrivit presei locale, o persoană a murit în urma unui atac de cord suferit pe fondul panicii create. Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a scris pe Twitter la începutul zilei că 64 de persoane au fost rănite.
Gheorghe Mărmureanu, anunț de ultimă oră despre marele cutremur care va lovi România: ”Va avea o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice”
Minaretul unei moschei s-a prăbuşit, iar cel puţin 20 de clădiri au suferit avarii minore, potrivit postului NTV. Primarul oraşului, Tunc Soyer, a declarat telefonic, pentru EFE, că infrastructura oraşului nu a suferit pagube, iar reţelele de electricitate, gaz, apă şi metrou funcţionează în parametri normali.