Cutremur puternic, magnitudinea de moment a fost 6.2

Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs marţi după-amiază în largul coastelor din nordul Japoniei, conform Agenţiei de Meteorologie din Japonia (JMA), nefiind însă emisă nicio avertizare de tsunami, transmit agenţiile AFP şi Kyodo.

28 mart. 2023, 23:02
Cutremur puternic, magnitudinea de moment a fost 6.2

Un cutremur de magnitudinea 6,1 a avut loc marţi în nordul Japoniei, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze (JMA), însă nu s-a emis nicio alertă de tsunami, relatează AFP.

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 18.19 (10.18, ora României), în largul departamentului Aomori (nord), la o adâncime de 20 de kilometri, potrivit JMA.

Seismul a fost resimţit pe Insula Hokkaido. Institutul american de geofizică USGS a măsurat o magnitudine de 6,2. Nicio aleră de tsunami nu a fost lansată după cutremur, potrivit postului de televiziune NHK.

Cutremur cu magnitudine peste 6! Unde s-a zguduit din nou pământul

Presa nu a anunţat imediat pagube. Cutremurele sunt frecvente în Japonia, care se află pe Centura de Foc a Pacificului, un arc de activitate seismică intensă, care se întinde din Asia de Sud-est şi până în bazinul Oceanului Pacific.

Japonia aplică reguli de construcţie foarte stricte, pentru a se asigura că clădirile pot rezista unor cutremure puternice, şi organizează cu regularitate exerciţii de urgenţă în pregătirea unui cutremur major.

România s-a cutremurat din nou. Două seisme s-au produs în județul Buzău