Cutremur puternic, resimţit în mai multe oraşe şi în capitală

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 în largul coastei adriatice a Italiei a zguduit miercuri regiunea Marche (centru-est), a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), determinând locuitorii panicaţi să iasă în stradă, transmite France Presse.

09 nov. 2022, 11:14
Cutremur puternic, resimţit în mai multe oraşe şi în capitală

Un cutremur puternic a fost resimțit în centrul Italiei imediat după ora 7:00, cu magnitudinea de 5,7, potrivit INGV. Epicentrul a fost în mare, dar foarte aproape de Pesaro, provincia Pesaro e Urbino, regiunea Marche. Traficul feroviar pe linia Adriatică a fost suspendat.

Cutremurul a fost resimţit până la Roma. Serviciile de protecţie civilă nu au raportat victime sau pagube imediate. Cu toate acestea, şcolile au fost închise în regiune pentru inspecţii, iar trenurile au fost anulate, potrivit autorităţilor regionale.

Cutremur cu magnitudine 5.6. Unda de şoc s-a simţit puternic

Cutremurul, care s-a produs în largul mării, la o adâncime de opt kilometri, a avut loc imediat după ora 07:00 (06:00 GMT). Acesta a fost urmat câteva minute mai târziu de un cutremur de magnitudine 4 în aceeaşi zonă, potrivit INGV.

Au urmat apoi mai multe replici, cu magnitudinea de 3.1, 3.4 și 4.0. În zona Ancona, deocamdată, au fost semnalate crăpături în pereți și a fost evacuată clinica Villa Igea.

Nicușor Dan trage un semnal de alarmă după cutremurul de astăzi: ”O să fie un test viitorul cutremur pentru clădirile care au fost construite după anii ’90. Inspectoratul de Stat în Contrucții nu își face datoria”

Biroul premierului Giorgia Meloni a declarat că se află în „contact permanent” cu protecţia civilă şi cu autorităţile din regiunea Marche.

2016, un cutremur care zguduit regiunile Marche, Umbria şi Lazio a provocat moartea a 297 de persoane şi rănirea altor sute.