CUTREMUR puternic, s-a simţit şi în capitală

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter s-a produs în Filipine. Seismul a avut loc la o adâncime de 40 de kilometri. Cutremurul produs la ora locală 09:05 minute s-a înregistrat la 242 de kilometri de capitala Manila, care are o populație de 10.400.000 de locuitori și 111 kilometri sud de Calapan.

04 mai 2019, 18:42
CUTREMUR puternic, s-a simţit şi în capitală

Cutremur puternic în Filipine, după cel din luna aprilie în care au murit 8 oameni. Seismul a avut magnitudine 5.7, dar nu există informații despre pagube materiale sau victime deocamdată. Filipine se află în Cercul de Foc al Pacificului, zonă extrem de activă din punct de vedere seismic. Pe 23 aprilie 2019, filipinezii au trăit un alt cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter, care a produs, din nefericire opt decese.

Cutremur în România, al patrulea din luna mai 

Zona seismică denumită Cercul de foc sau Inelul de foc al Pacificului este plină de vulcani activi, cei mai mulți subacvatici sau pe insule izolate de oameni și falii care se ciocnesc frecvent. Acolo se concentrează 62% din totalitatea vulcanilor activi de pe planetă. Inelul de foc se întinde de la Asia la Americi, de-a lungul Oceanului Pacific.