Cutremur puternic, urmat de o replică mare. Oamenii au ieşit alergând din clădirile care se legănau

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade a avut loc în Mexic. În urma seismului, cel puţin o persoană a murit.

22 sept. 2022, 18:33
Cutremur puternic, urmat de o replică mare. Oamenii au ieşit alergând din clădirile care se legănau

Cutremur în Mexic. Pământul s-a cutremurat din nou în noaptea de miercuri spre joi în vestul Mexicului, inclusiv în capitala Mexico City, unde o femeie a fost ucisă, la trei zile după un cutremur anterior care a provocat moartea a două persoane. O femeie a murit în Ciudad de Mexico când a căzut „pe scările din locuința sa”, a anunțat primarul Claudia Sheinbaum, citată de Le Figaro.

Cutremur în Vrancea. Seismul a fost resimţit în mai multe oraşe
În capitală, alerta de cutremur a trezit locuitorii sau a golit ultimele restaurante încă deschise. Mulți s-au repezit pe străzi în pijamale când au auzit alarma stridentă, relatează AFP. Un cutremur puternic a fost atunci resimțit în oraș, care are nouă milioane de locuitori, 25 de milioane incluzând periferia. Cutremurul cu magnitudinea 6,5 a fost înregistrat în jurul orei 01:20 (08:20 GMT), a precizat serviciul seismologic național.

Cutremur cu magnitudine 7 în Noua Caledonie

„Am avut o replică a cutremurului (n.r. – luni) cu magnitudinea de 6,9”, a declarat pe Twitter președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, adăugând că epicentrul a fost în vestul țării, spre Pacific, în statul Michoacan. Seismul a fost resimțit în patru state – Michoacan, Colima, Jalisco, Guerrero – și în capitală. „Deocamdată, nu au fost raportate pagube”, a declarat președintele.

Cutremur puternic şi în Noua Zeelandă

Un cutremur puternic cu magnitudinea 5,8 s-a produs joi în centrul Noii Zeelande. Informația a fost confirmată de Institutul de Geologie şi Ştiinţe Nucleare (GNS Science) din Noua Zeelandă, transmite Xinhua.

Seismul a avut loc la ora locală 21:07 (09:07 GMT) la 30 de km nord-est de French Pass, în nordul Insulei de Sud a Noii Zeelande. Conform informațiilor, acesta a fost de joasă adâncime, înregistrându-se la o adâncime de 51 de km, a mai transmis GNS Science, vorbind despre un un „seism puternic”.

Seismul a fost resimţit la Wellington, capitala Noii Zeelande, dar și în centrul țării. Peste 44.000 de persoane au transmis deja că au simţit cutremurul, însă până în prezent nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Noua Zeelandă se află pe „Centura de foc” a Pacificului, o zonă cu activitate seismică importantă, unde se găsesc foarte mulți vulcani. Un seism cu magnitudinea 6,3 care a lovit în 2011 orașul Christchurch s-a soldat cu 185 de morți.