Directorul INFP, dezvăluiri despre seismul atipic care a zguduit România: „La zeci de ani se mai produc astfel de cutremure”

Un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora locală 1:04, în zona seismică Vrancea, judeţul Galaţi, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul nu a fost urmat de replici până în acest moment.    

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 06:34
Directorul INFP, dezvăluiri despre seismul atipic care a zguduit România: „La zeci de ani se mai produc astfel de cutremure”

În zona seismică Vrancea, rareori cutremurele depășesc 4 grade pe scara Richter. Cutremurul de sâmbătă a fost unul de suprafață, extrem de rar în România.

Citește și: Cutremur de 5 grade în Vrancea, vineri noapte

”Nu a fost nici măcar o replică, nici una de două grade. La zeci de ani se mai produc astfel de cutremure, de peste 5 grade, de regulă au 3-4 grade. Nu trebuie să ne speriem că după acest cutremur urmează unul mai mare, nu există o activitate.”, a spus Constantin Ionescu, director INCDFP.

Seismul a avut loc la o adâncime de 23 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 66 km nord-vest de Galaţi, 79 km nord-vest de Brăila, 87 de km sud-est Bacău şi 142 km sud de Iaşi. S-a resimțit și în Ucraina și Bulgaria.

Conform presei din Republica Moldova, cutremurul produs la Galați a fost resimțit și în țara vecină. De asemenea, Google anunță că seismul a fost resimțit și în Bulgaria și Ucraina.


loading...