CUTREMUR!!! România TV a avut dreptate 100%! Mihnea Vasiliu CONCEDIAT de la Ringier România după cazul morții jurnalistei Iulia Marin! Cătălin Tolontan și Libertatea au mințit, iar auditul intern i-a prins!

Mihnea Vasiliu, directorul general al Ringier România, a fost dat afară, după 12 ani de activitate, în urma scandalului morții jurnalistei Iulia Marin.

07 iul. 2023, 21:10
CUTREMUR!!! România TV a avut dreptate 100%! Mihnea Vasiliu CONCEDIAT de la Ringier România după cazul morții jurnalistei Iulia Marin! Cătălin Tolontan și Libertatea au mințit, iar auditul intern i-a prins!

Boss-ul oficiosului de linșaj și propagandă Rezist, Cătălin Tolontan, a fost zburat din funcție. E vorba de Mihnea Vasiliu. Plecarea din funcție a celui ce i-a fost șef trompetei celui care a linșat RomâniaTV și pe Victor Ciutacu vine la o zi după ce s-au publicat rezultatele investigației interne legate de moartea jurnalistei Iulia Marin și de rezultatele auditului.

„Am ajuns într-un punct al carierei mele în care vreau să explorez noi oportunităţi. Îmi anunţ decizia de a mă retrage din poziţia pe care o ocup în cadrul acestei companii extraordinare. De-a lungul anilor, am avut privilegiul de a lucra cu o echipă de oameni talentaţi. Împreună, am depăşit provocări, am sărbătorit etape importante şi am deschis calea succesului”, a transmis Mihnea Vasiliu printr-un mesaj intern, potrivit Paginademedia.ro.

Căutarea unui nou manager a fost iniţiată, însă până atunci interimatul va fi asigurat de Dan Puica, CEO al imobiliare.ro.

Citește și Scandalul dintre Cătălin Tolontan și Ringier în care a fost târâtă jurnalista Iulia Marin chiar înainte să se sinucidă. Cum a fost amenințată de conducerea tabloidului Libertatea?! Adevărul crunt din spatele morții suspecte

Intr-un text timid, Tolontan si ai sai spuneau ca nu au nicio problema si au sustinut-o din toate punctele de vedere pe Iulia Marin, insa la nici macar o zi, boss-ul oficiosului de propaganda rezist si linsaj a fost decapitat de conducerea centrala Ringier.

In timpul anchetei interne auditorii au descoperit si alte nereguli de ordin financiar nu doar etic pe care Mihnea Vasiliu le patrona de ani de zile. Acesta a fost verificat la sange de catre superiorii lui si au descoperit inclusiv modul in care acesta si Catalin Tolontan au incercat musamalizarea cazului mortii Iuliei Marin.

E de urmărit și situația lui Tolontan, care a plecat de câteva zile în concediu. Linșajul și mizeriile pe le-au făcut, însă, nu au rămas fără efect! Asistăm la Decăderea totală a tabloidului Libertatea! Tolontan și „apostolii” au ajuns complet nefrecventabili. Le promit cititorilor aragaze și mașini de tocat carne ca să le citească articolele! Concursul imposibil cu care își păcălesc cititorii! Singurul site din România care a coborât la nivelul acesta.

Cazul sinuciderii Iuliei Marin. Cum a fost amenințată de conducerea Libertatea

Iulia Marin (32 de ani), jurnalistă Libertatea, și-a pus capăt zilelor în data de 19 aprilie. Tânăra a fost găsită moartă în locuința sa închiriată din cartierul Militari. Potrivit raportului medico-legal, decesul a survenit pe fondul administrării unei cantităţi mari de pastile.

Citește și Dezvăluiri! Cătălin Tolontan, investigat de departamentul de Corporate Affairs al Ringier Elveţia pentru implicarea în sinuciderea Iuliei Marin! Ancheta internă îl vizează pe coordonatorul editorial al tabloidului Libertatea şi întregul departament HR al Ringier România!

Iulia Marin era jurnalist de investigații la Libertatea și suferea de depresie şi de tulburare bipolară. Avea la activ trei tentative de suicid, urmate de internări la Spitalul de Psihiatrie Obregia.

Pe 11 martie 2023, Iulia scria pe contul ei de Facebook despre cei trei ani de când muncea la Libertatea. „M-am angajat aici, în primăvara lui 2020, la debutul pandemiei. Am lucrat mult de acasă, cu toate avantajele și dezavantajele care vin la pachet cu asta – însingurare, dar și flexibilitate. Am scris texte repezite, texte gândite, texte despre orice îmi părea mie important. Am căutat subiecte, mai ales asta, am o tolbă plină de subiecte și, mai nou, unele care mă entuziasmează. Am făcut și greșeli, le-am corectat, am mers mai departe”.

Scandalul în care a fost implicată jurnalista

Printre investigațiile de presă cu impact public realizate de către jurnalista Iulia Marin se numără cea despre o investiție imobiliară într-o zonă protejată a Bucureștiului. Ancheta la care a fost pusă să lucreze jurnalista Iulia Marin l-a vizat și pe unul dintre membrii importanti ai boardului Ringier. În urma publicării anchetei jurnalistice s-a declanșat un conflict dur în interiorul trustului de presă la care lucra, iar tânăra care s-a sinucis a fost prinsă în conflictul uriaș de interese.

Proiectul imobiliar despre care a scris Iulia Marin a atras opoziția fățișă, inclusiv în instanță, a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, iar ulterior, urcându-se pe scandalul uriaș, Clotilde Armand a băgat și ea capul în poză. Ba, mai mult, după decesul Iuliei Marin, primărița Sectorului 1 a recunoscut, într-o postare publică pe Facebook, că a discutat cu Iulia Marin fix pe tema anchetei pe care o realiza și care servea intereselor USR.

Interesant de menționat în acest context că, doar cu câteva zile înainte de publicarea investigației de presă, Iulia Marin se plângea, pe blogul ei personal, că nu se putea concentra deloc. „Un film bun ar fi minunat, de când nu mi-am mai putut aduna mintea să văd un film. De când nu am mai călătorit singură. Poate am să fac și asta.”, scria jurnalista care ulterior s-a sinucis.

După gestul extrem al jurnalistei, toată lumea s-a întrebat de ce propagandistul-șef Cătălin Tolontan a încurajat-o pe Iulia Marin să scrie anchete motivate politic, în condițiile în care stia starea în carese află. Scandalul public în care a fost implicată tânăra jurnalistă a luat amploare întrucât ziarul lui Tolontan l-a atacat pe însuși președintele consiliului de administrație al celui mai mare dezvoltator imobiliar din București, care este și membru în consiliul de administrație al Ringier, firma care patronează ziarul Libertatea. Acest reprezentat al patronatului a avut un dialog extrem de contondent cu jurnalista Iulia Marin. Reprezentantul patronatului i-a scris direct Iuliei Marin. Spre ghinionul lui Tolontan, acest dialog plin de amenințări l-a publicat chiar el în ziar. Tânăra jurnalistă care s-a sinucis a fost acuzată că acționează cu rea-credință, neprofesionist. De asemenea, după ce a recunoscut public Tolontan, fata a fost amenințată că va fi reclamată la Zurich în Elvetia, unde este compania-mamă a ziarului condus de Tolontan.