Cutremur în presa din România: Cătălin Tolontan a fost dat afară de Ringier şi de la Libertatea. Urmează şi alte restructurări: „20% dintre jurnalişti vor fi concediaţi”

Cătălin Tolontan a plecat de la Libertatea după ce miercuri dimineață și-a reziliat contractul cu Ringier, la o zi după ce a fost numit un alt redactor-şef şi la Gazeta Sporturilor. Dan Duca este interimar.

06 dec. 2023, 12:25
Cutremur în presa din România: Cătălin Tolontan a fost dat afară de Ringier şi de la Libertatea. Urmează şi alte restructurări: „20% dintre jurnalişti vor fi concediaţi”
Cătălin Tolontan a aruncat prosopul în lupta cu Ringier. "E 3-0 pentru ei! Au făcut hattrick!"

Cătălin Tolontan a fost dat afară şi de la Libertatea. Decizia de a rezilia contractul vine după ce, acum câteva săptămâni, a fost înlăturat de la conducerea Gazetei Sporturilor.

UPDATE: „Am fost anunțați azi că se fac restructurări masive. „20% dintre jurnaliști vor fi concediați”, a spus CEO Ringier România, Dan Puica de  Redacția Libertatea Miercuri, 06 decembrie 2023, 13:56 . Actualizat Miercuri, 06 decembrie 2023, 14:54 21 comentarii Distribuie Printre primii concediați, miercuri, 6 decembrie, au fost Iulia Roșu, redactor-șef adjunct și Cătălin Tolontan, coordonator editorial. „20% dintre jurnaliști vor fi concediați”, i-a comunicat Dan Puica, CEO Ringier România, redactorului-șef al Libertatea, Dan Duca.

Jurnalistul s-a separat de echipa pe care a construit-o în ultimii ani, după ce a încheiat socotelile și cu Gazeta Sporturilor, ziar pe care l-a condus timp de două decenii.

Cătălin Tolontan a fost șef la Gazetă timp de 21 de ani, echipă de care s-a despărțit în anul 2018. Tolontan preluase și cotidianul Libertatea.

Cătălin Tolontan a aruncat prosopul în lupta cu Ringier. „E 3-0 pentru ei! Au făcut hattrick!”

Rezilierea contractului lui Cătălin Tolontan nu a fost singura de astăzi decisă de managementul Ringier. Alături de el a fost demisă și Iulia Roșu, unul dintre editorii publicației. Momentan, Libertatea este condusă de Dan Duca, redactorul șef al ziarului.

Analistul politic și jurnalistul Cozmin Gușă arată că, din informațiile sale, Cătălin Tolontan primește și o despăgubire de 300.000 de euro.

Ziaristul pleacă de la Libertatea după o perioadă plină de controverse, neînțelegerile dintre compania care deține Libertatea, Ringier, și echipa de conducere fiind de notorietate. Înainte de plecarea de la Libertatea, și Mihnea Vasiliu și Cătălin Țepelin s-au desprins, cu sau fără voia lor, de trust.

Echipa de la Ringier a trecut prin numeroase frământări în ultimele luni. În iulie 2023, managerul Ringier România, Mihnea Vasiliu, care a murit între timp, a fost înlăturat de la conducere.

În august 2023, au apărut noi detalii despre războiul din interiorul Ringier. S-a aflat că Gazeta ar fi refuzat să dea la citit, în avans, managementului Ringier anumite articole.

Pe 3 octombrie 2023, din fruntea GSP a plecat Cătălin Țepelin. Pe 2 noiembrie, publicația a încetat să mai apară în varianta print. Ediția prin care Gazeta Sporturilor și-a luat adio de la cititorii fusese găzduită, pe 3 noiembrie, în interiorul paginilor din Libertatea.

Cătălin Tolontan a luat contact cu lumea presei în anul 1990. Atunci a editat ziarul studențesc al Academiei de Studii Economice din Capitală. A lucrat ca reporter la diverse publicații, iar în 1997 i-a succedat mentorului său, Ovidiu Ioanițoaia, ca redactor la ziarul ProSport.

Cătălin Tolontan a acoperit și evenimente internaționale. A fost printre primii jurnaliști români care au transmis din Afganistan, în urma căderii talibanilor în 2001. În 2003, avea să ajungă la Gazeta Sporturilor.

Victor Ciutacu: „Nu am de ce sa-l plang pe Tolontan; nici voi. E putred de bogat si, cu siguranta, nu ramane pe-afara”

„Le-am zis public, de la inceputul scandalului Iulia Marin, ca e inceputul sfarsitului. Pentru ca, in loc sa-si asume tragedia si sa incerce s-o tina la interior, ei au expandat-o si au incercat sa mute bobul in alta parte. Adica la noi. Care, cu toata compasiunea, nu aveam nici o vina ca fata aia s-a sinucis la ei in ograda. Dupa cum am mai scris, nu am de ce sa-l plang pe Tolontan; nici voi. E putred de bogat si, cu siguranta, nu ramane pe-afara. E nevoie de el pe piata in anul multielectoral 2024″
P.S. Vezi tu, Cataline, cum ajungem la vorba lu’ Basescu, un pic modificata? Eu sunt tot aici. Iar tu, in loc sa iei Pulitzer-ul visat, iei compensatii banesti de la Ringier ca sa eliberezi locul!”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Nou şef al redacţiei la Gazeta Sporturilor, după plecarea lui Ţepelin şi Cătălin Tolontan: sârbul trimis de Ringier să restructureze redacţia. Prima decizie: Redactorul-şef adjunct Dan Udrea, dat afară

Schimbări la vârful Gazetei Sporturilor. Redacţia a fost anunţată astăzi cine este noul coordonator al redacţiei: sârbul Predrag Mihailovic (cel trimis de Ringier să reorganizeze GSP). Prima decizie a noului redactor-şef: l-a dat afară pe adjunctul Dan Udrea, scrie paginademedia.ro.

Tot azi au fost anunţate alte două numiri: un nou redactor-şef adjunct şi un şef la departamentul video. Practic, astăzi a fost prima zi „fără Tolontan”. Ieri a fost ultima zi a lui Cătălin Tolontan în calitate de coordonator editorial al Gazetei Sporturilor (poziţie din care a fost înlăturat în urmă cu câteva săptămâni).

Într-o şedinţă care a avut loc astăzi, redacţia Gazeta Sporturilor a aflat cine este, practic, redactorul-şef al publicaţiei: Predrag Mihailovic, cel care a fost trimis de Ringier să reorganizeze GSP după concedierea lui Cătălin Ţepelin. Predrag era deja şi Co-managing Director al Sportal România. Este o poziţie interimară, iar titulatura exactă este Chief Content Officer.

COLOSAL!!! Cătălin Tolontan, călcat în picioare de Maria Andrieș, fosta lui colegă “vedetă” pe care a dat-o afară de la GSP! “Urla la mine de mă bușea plânsul! M-a declarat jurnalist ratat și c@&£a din Moldova!”
Alte două nume au fost anunţate la vârful redacţiei: Mitruţ Docan, fost editor online al GSP încă din 2008, este noul redactor şef adjung al GSP. Totodată, Sebastian Culea este numit coordonator al departamentului video.

„În noul său rol de redactor-şef adjunct, Mitrut Docan îşi va folosi experienţa vastă pentru a îmbunătăţi fluxul operaţiunilor editoriale şi pentru a sprijini incorporarea unor strategii inovatoare de conţinut pe GSP.ro, în conformitate cu manualul de brand al Ringier Sports Media Group”, spune Ringier într-un comunicat.

Redactorul-şef adjunct Dan Udrea, dat afară
Prima concediere după anunţarea lui Predrag Mihailovic la conducerea redacţiei. Dan Udrea, redactor-şef adjunct, a fost înştiinţat imediat după şedinţa cu redacţia că nu va mai ocupa această poziţie.

Dan Udrea este unul dintre cei care a refuzat să preia poziţia de redactor-şef al Gazetei Sporturilor după ce Cătălin Ţepelin a fost concediat de către conducerea Ringier.

Contactat de Paginademedia.ro, Udrea a confirmat infomaţia:  „Pentru mine, cel mai mare privilegiu, dacă se poată spune aşa, este să fiu dat afară de la Gazetă imediat după ce numele mari care care au condus GSP atâţia ani, Cătălin Ţepelin şi Cătălin Tolontan, au fost îndepărtate şi ele în acelaşi mod.”

Cine este Predrag Mihailovic?

Sârbul este Managing Director şi Chief Content Officer al sportal.rs în Serbia şi Co-Managing Director al Sportal România ad-interim. Începând de astazi, Predrag Mihailovic va acţiona în calitate de Chief Content Officer.

Predrag Mihailovic, spune Ringier într-un comunicat, „jurnalist cu o cariera de foarte mare succes si o excelentă reputaţie, cu 20 de ani de experienta la Ringier Serbia, devenea la 23 de ani unul dintre cei mai tineri editori, preluand coordonarea secţiunilor Showbizz, Culture şi TV Guide, la Blic”.

Ulterior, s-a ocupat de managementul echipelor de politică si ştiri externe, şi a fost redactor-şef al Blic Sunday. În perioada 2016-2022, Predrag Mihailovic a condus Blic, cel mai important ziar din Serbia. În 2022, Predrag a devenit Managing Director al Ringier Sport Media Serbia şi redactor-şef al Sportal.rs.