Cutremur uriaș în Marea Adriatică, resimţit în Italia şi Croaţia

Un cutremur de magnitudinea 5,6 a avut loc în Marea Adriatică, sâmbătă, şi a fost resimţit în sudul Italiei şi pe litoralul croat. Nu s-au înregistrat pagube importante, anunţă Institutul Naţional italian de Geofizică (INGV) şi salvatorilor, relatează AFP.

28 mart. 2021, 14:50
Cutremur uriaș în Marea Adriatică, resimţit în Italia şi Croaţia

Cutremur uriaș în Marea Adriatică. Cutremurul a fost înregistrat sâmbătă, la ora locală 13.47 (14.47, ora României), la o adâncime de cinci kilometri sub fundul mării, şi a fost urmat de mai multe replici de intensitate mai mică.

Cutremur uriaș în Marea Adriatică, resimţit în Italia şi Croaţia

El a fost resimţit în Puglia şi Abruzzo, până în Napoli.

Deocamdată nu s-au semnalat pagube şi nu s-a cerut asistenţă”, au anunţat pompierii italieni într-un mesaj postat pe Twitter.

Citeste si Erupţii vulcanice şi cutremure în Islanda VIDEO

Agenţia sesimologică croată a anunţat că a înregistrat un cutremur de magnitudinea 5,5, iar apoi altul, de magnitudinea 4,1, şase minute mai târziu. Epicentrul a fost localizat la aproximativ 120 de kilometri sud de portul Split. Primul cutremur a fost resimţit mai puternic pe litoralul central al Croaţiei, la Split şi pe insulele Hvar şi Vis, în sud, scrie presa locală, care precizează că nu s-a semnalat nicio pagubă.

Italia şi Croaţia, zguduite, de-a lungul timpului, de cutremure foarte mari

În 2009, un cutremur s-a soldat cu peste 300 de morţi în oraşul medieval Aquila şi în regiunea acestuia, în centrul peninsulei. Bilanţul a fost similar celui al seismului de la Amatrice, din 2016.

Croaţia a fost afectată la 29 decembrie 2020 de un cutremur de magnitudinea 6,4, o catastrofă care s-a soldat cu şapte morţi, în care au fost distruse sute de clădiri şi case în regiunea Petrinja.

Citeste si Autocar plin cu zeci de români, blocat în Franţa. Motivul pentru care şoferii au fost arestaţi