Cutremur violent, cu magnitudinea 7,5. Autorităţile se tem de o tragedie naţională

Un cutremur cu magnitudinea 7,4 s-a consemnat marţi după-amiază în Mexic, epicentrul fiind localizat în statul Oaxaca, la 12 km de localitatea Crucecita. Seismul s-a resimţit puternic şi în capitala Ciudad de Mexico.

23 iun. 2020, 15:11
Cutremur violent, cu magnitudinea 7,5. Autorităţile se tem de o tragedie naţională

UPDATE. Rapoarte preliminare, ciatte de presa mexicană, indică cel puţin 360 de morţi, însă informaţiile nu au fost confirmate oficial. Guvernatorul statului Oaxaca confimă cel puţin un mort.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Regiunea a mai fost lovită de două cutremure la sfârşitul lunii mai, însă de mai mică magnitudine, 6,1 şi 5,5. Autorităţile au emis o alertă publică, estimând că posibilele efectele cutremurului se înscriu în categoria celor provocate de seismele puternice.

Cutremurul s-a produs la ora locală 10.29 (ora 18.29, ora României). Potrivit ultimei actualizări transmise de Centrul pentru Alerte de Tsunami, este posibil să se semnaleze anomalii ale nivelului mării de până la 113 cm.

Decamdată nu au fost date publicităţii cifre privind eventuale victime, însă din imaginile de pe reţelele de socializare se poate constatata că există pagube materiale însemnate.