Cutremur violent în Chile. Oamenii sunt speriaţi, în condiţiile în care toate graniţele sunt închise

Un seism cu magnitudinea 6 pe scara Richter a fost înregistrat marţi dimineaţă în Chile, la o adâncime de numai 42 km. Cutremurul s-a simţit în regiunile Maule, Ñuble, Bío Bío, La Araucanía şi Los Ríos.

17 mart. 2020, 08:40
Cutremur violent în Chile. Oamenii sunt speriaţi, în condiţiile în care toate graniţele sunt închise

Cutremurul s-a produs la ora locală 05.12 (ora 10.12, ora României). Mişscarea telurică s-a produs la 46 km de localitatea Cobquecura, dar a fost resimţită destul de puternic în cinci regiuni. „A fost un cutremur puternic, dar scurt„, a relatat Gonzalo Fernandez Jara.

Pentru moment nu au fost raportate victime sau pagube materiale, dar starea de spirit în ţară este destul de agitată, fiind închise frontierele terestre, maritime şi aeriene, din cauza coronavirusului. Preşedintele chilian Sebastian Pinera a anunţat că ţara sa, unde s-au confirmat 155 de cazuri de coronavirus, va interzice străinilor să treacă graniţele începând de miercuri.

Cutremur şi în Iran

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb de 5,4 grade (magnitudine locala ML 5,4) s-a produs in ziua de duminica, 15 martie, in Sudul Iranului.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 22h04min UTC (ora locala 1h34min in ziua de 16 martie). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la Nord-Vest de Stramtoarea Hormuz, la 89 km Vest de localitatea Bandar ‘Abbās, in Sudul Iranului.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea mb de 5,4 grade (magnitudinea locala ML5,4). Miscarea seismica a fost resimtita mai intens in localitatile din zona Stramtorii Hormuz.