Cutremur violent în Indonezia. Bilanţul morţilor a crescut la peste 300. Încă se caută sub dărâmături VIDEO

Multe dintre victime sunt copii, dintre care unii se aflau în sălile de clasă în momentul producerii cutremurului.

25 nov. 2022, 15:18

Bilanţul deceselor în urma seismului care a lovit luni provincia Java de Vest din Indonezia a crescut la 310, a anunţat vineri Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor, relatează AFP.

Douăzeci şi patru de persoane sunt în continuare date dispărute după ce cutremurul cu magnitudinea 5,6 a provocat alunecări de teren şi a distrus clădiri în Java de Vest, a declarat şeful acestei agenţii, Suharyanto, care, la fel ca mulţi indonezieni, poartă un singur nume.

Cutremur în România. Seismul s-a produs vineri dimineaţă în zona Vrancea
„Cele 24 de persoane dispărute au fost identificate”, a afirmat el într-o conferinţă de presă.

Henri Alfiandi, şeful serviciilor naţionale de urgenţă, a declarat că operaţiunile de căutare vor continua până luni sau chiar mai mult dacă până atunci nu vor fi găsite toate cadavrele.

„Problemele sunt instabilitatea solului, alunecările de teren agravate de ploile continue şi îngrijorările legate de replicile seismice”, a declarat el la postul de televiziune Kompas.

Multe dintre victime sunt copii, dintre care unii se aflau în sălile de clasă în momentul producerii cutremurului.

Peste 2.000 de persoane au fost rănite, circa 56.000 de case au fost avariate şi peste 62.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, a mai spus Suharyanto.

Gheorghe Mărmureanu, după cutremurul din Turcia: „Românii să stea liniştiţi!” VIDEO
Indonezia este afectată în mod regulat de seisme sau erupţii vulcanice, datorită poziţiei sale pe „Cercul de foc” al Pacificului, o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice.