Cutremur în România. Seismul s-a produs vineri dimineaţă în zona Vrancea

A fost cutremur în România. Seismul s-a produs în această dimineaţă la ora 7.31 în zona seismică Vrancea, fiind resimţit în mai multe localităţi.

25 nov. 2022, 08:03
Cutremur în România. Seismul s-a produs vineri dimineaţă în zona Vrancea

Cutremur în România. Seismul s-a produs la ora 07:31:38 (ora locală a României), în ZONA SEISMICA VRANCEA, COVASNA. Potrivit INFP, este vorba despre un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 62km.

Citeşte şi: Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a zdruncinat clădirile din capitală VIDEO

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 40km E de Brasov, 68km N de Ploiesti, 125km N de Bucuresti, 125km NE de Pitesti, 127km SV de Bacau, 149km V de Braila, 151km V de Galati, 155km E de Sibiu, 189km N de Ruse, 211km SV de Iasi.

Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 3 noiembrie şi a avut magnitudinea de 5,4, în Buzău.

Citeşte şi: Șeful INFP: „Cutremurul nu trebuie să ne îngrijoreze. Nu vor fi replici”. Ce să nu faci în cazul unui seism

 

Nicușor Dan trage un semnal de alarmă după un cutremur cu magnitudinea 5: ”O să fie un test viitorul cutremur pentru clădirile care au fost construite după anii ’90. Inspectoratul de Stat în Contrucții nu își face datoria”

Primarul Nicușor Dan trage un semnal de alarmă și spune că viitorul cutremur o să fie un adevărat test pentru clădirile care au fost construite după ’90.

Nicușor Dan spune că vinovat pentru acest lucru este Inspectoratul de Stat în Contrucții care nu își face datoria.

”Avem un organ de stat în construcții care nu își face datoria și este evident că nu își face datoria, Inspectoratul de Stat în Contrucții.

Eu în 2008 în calitate de lider al unui ONG le-am solicitat o situație cu verificareile pe care le-au efectuat și în 2008, din ce verificaseră ei din autorizații și documentații, jumătate dintre acesteaau au fost găsite nelegale.

Și de atunci, asta e scandalos că nu au mărit, ci au diminuat numărul de verificări, a declarat primarul Nicușor Dan, pentru Hotnews.

Primarul s-a declarat dezamăgit de această situație și spune că dacă o instituție funcționează atât de prost într-un domeniu nu se poate aștepta să funcționeze foarte bine în cealaltă parte a atribuțiilor lor.

”Inspectoratul de Stat în Contrucții are două atribuții principale: una este de verificare a legalității autorizațiilor și documentațiilor, pe de altă parte verificarea rezistenței clădirilor. Eu nu mă pricep, nu sunt inginer de structură, dar dacă o instituție funcționează atât de prost într-un domeniu nu pot să mă aștept să funcționeze foarte bine în cealaltă parte a atribuțiilor lor.

De aceea am spus că o să fie un test viitorul cutremur pentru clădirile care au fost construite după ’90”, a mai spus primarul general al Capitalei.