Cutremurător. Ce va face familia studentei Aura Ion cu bani primiţi de pe urma morţii fiicei lor

Au fost stabilite primele despăgubiri după tragedia aviatică din Apuseni. Urmaşii pilotului Adrian Iovan şi ai Aurei Ion vor primi aproape 300.000 de euro fiecare. Familiei Aurei Ion a luat o decizie emoţionantă. Tatăl tinerei a declarat că din despăgubirile primite de la firma de asigurare va construi un cămin de bătrâni în amintirea fiicei sale.

30 iul. 2014, 09:17
Cutremurător. Ce va face familia studentei Aura Ion cu bani primiţi de pe urma morţii fiicei lor

Tatăl Aurei Ion, tânăra studentă care a murit tragic şi inadmisibil după prăbuşirea avionului în Apuseni, a primit o veste neaşteptată, scrie ziarulring.ro. Familia Aurei va primi de la Omniasig 287.500 de euro, suma reprezentând plata despăgubirilor pentru deces către moştenitorii victimei.

 Citeşte şi Despăgubiri RECORD pentru urmaşii lui ADRIAN IOVAN. Cât primeşte familia AUREI ION

„Nu am fost informaţi despre suma pe care urmează să o primim de la Omniasig şi nici nu ne-am dat interesul în problema aceasta. Nu ne-a interesat pentru că suntem zăpăciţi de cap, poate când ne mai revenim şi noi… În cazul în care credeţi că ne gândim la bani în momentele acestea, vă înşelaţi. Toţi banii din lume nu înseamnă nimic pentru noi acum. Va fi o surpriză pentru mine să se facă lumină în cazul «Apuseni». Nu vedeţi ce se întâmplă? Este aşa de complicat totul… După şase luni de zile nu s-a găsit niciun vinovat. Nici nu ştim ce speranţe să mai avem. Suntem la pământ cu toţii. Copiii nu se mai pot concentra la învăţat. O consolare pentru noi ar fi ca vinovaţii să plătească, să nu li se mai întâmple şi altor copii, să nu mai treacă şi alte familii prin ce-am trecut noi”, a declarat Valentin Ion, tatăl Aurei.

 Citeşte şi Mesajul emoţionant al prietenilor Aurei Ion, la şase luni de la moartea ei

Valentin Ion spune că întreaga sa familie hotărâse ca, atunci când lucrurile se vor mai aşeza, să deschidă o fundaţie pe numele Aurei şi să construiască un cămin de bătrâni.

Banii de la firma de asigurări sunt, astfel, bine-veniţi pentru fundaţie. Totodată, o parte din suma pe care o vor primi o vor cheltui pentru casa de avocatură din Anglia, pe care familia Ion o va angaja pentru a da în judecată statul român pentru moartea absurdă a fiicei lor.

„Aura îngrijea bătrâni şi copii neajutoraţi. Când trăia, se ducea la spitalele de copii şi le dăruia pachete şi saci cu jucării. La căminele de bătrâni se ducea mereu cu pachete pe care le cumpăra din bănuţii ei”, a mai afirmat Valentin Ion.