CUTREMURĂTOR! Tânără a fost găsită moartă. Anunţul halucinant al Poliţiei

Bloggerița Marie Sophie Hingst, istoric german, a fost găsită moartă, la câteva săptămâni după ce s-a descoperit că a mințit atunci când a susținut că este evreică și că 22 dintre rudele sale au fost victime ale Holocaustului.

RomaniaTV.net
02 aug. 2019, 09:39
CUTREMURĂTOR! Tânără a fost găsită moartă. Anunţul halucinant al Poliţiei

Poliția nu tratează moartea ei ca fiind suspectă. Femeia avea 31 de ani, notează Daily Mail. Mama ei afirmase pentru Irish Times că aceasta suferea de o boală mintală și avea „multiple personalități”.

Marie Sophie Hingst a scris pe blogul ei că mai multe rude de-ale sale au suferit cumplit din cauza naziștilor. Arhiviștii din orașul german Stralsund, însă, au descoperit că femeia provenea, de fapt, dintr-o familie de protestanți și multe dintre persoanele despre care a scris nici n-au existat vreodată.

Documentele din arhiva orașului au arătat că, dintre cei 22 de oameni enumerați de bloggeriță, doar trei au existat și niciunul nu era evreu și nu fusese ucis.

Hingst a negat acuzațiile, apoi a insistat că blogul ei e mai mult unul de literatură decât de istorie. 

Pe de altă partea, ea a trimis documente privind cele 22 așa-zise victime la Yad Vashem, Memorialului Victimelor Holocaustului, instituție oficială a statului Israel. Muzeul a transmis că analizează dosarele.

Marie Sophie Hingst a studiat istoria în Berlin, Lyon și Los Angeles, înainte să se mute în Dublin.