CUTREMURĂTOR Tatăl fetiţei plimbate prin spital: „Guriţa i s-a încleştat şi a început să tremure”

O fetiţă de 4 ani a murit după ce a fost plimbată pe la trei spitale din Bucureşti. Medicii de la IML au spus că fetița ar fi avut o insuficiență cardiorespiratorie, însă tatăl micuței este convins că îngerașul lui a murit cu zile. Conducerea Spitalului "Alfred Rusescu" a început o anchetă în acest caz, fiind aşteptat şi raportul medicilor legişti.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 13:15
CUTREMURĂTOR Tatăl fetiţei plimbate prin spital: „Guriţa i s-a încleştat şi a început să tremure”

Marian Șerban, tatăl fetiței de patru ani care și-a găsit sfârșitul la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” din Capitală, a declarat pentru evz.ro că micuța lui a murit cu zile.

„Duminică dimineața a venit infirmiera și i-a administrat copilului nostru o injecție prin branula prinsă în mâna stângă cu o seară înainte. La niciun minut, gurița ei s-a încleștat și a început să tremure din tot corpul. Depășită de situație, asistenta a rugat-o pe mama fetiței să o ajute să o ducă la Reanimare, patru etaje mai sus. Ca o ironie a sorții, în acel moment liftul spitalului nu funcționa. Soția mea, Mădălina, într-un gest disperat a înșfăcat-o pe Nico și a luat-o la fugă pe scări. În graba ei s-a împiedicat și julit la piciorul dept. La mai puțin de o oră după ce corpul plăpând al micuței a fost intubat la Reanimare, aceasta și-a dat duhul, lăsând în urma ei o mare de lacrimi pentru totdeauna…”, a povestit Marian Șerban, tatăl fetiței. 

O fetiţă în vârstă de numai 4 ani a murit la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” din Capitală, după ce a fost pasată de la o unitate sanitară la alta, într-un interval de numai şase zile.

Medicii de la IML au spus că fetița ar fi avut o insuficiență cardiorespiratorie, însă decesul s-a produs din cauze rămase deocamdată necunoscute. Acest raport preliminar al legiștilor l-a făcut pe tatăl Nicoletei să-și întărească convingerea că „îngeraşul meu a murit cu zile”.

Ioana împlinise vârsta de patru ani în ianuarie, iar părinţii spun că nu avea boli cronice şi nici alergii la medicamente. În urma cu câteva zile răcise, iar părinţii au mers cu ea la medic, însă fetiţa a fost trimisă de la o unitate sanitară la alta, din lipsă de paturi libere sau de medici specialişti ORL.

Conducerea Spitalului „Alfred Rusescu” a început o anchetă în acest caz, fiind aşteptat şi raportul medicilor legişti.

„Toate investigaţiile făcute copilului vor fi analizate. Totodată, aşteptăm rezultatul medico-legal”, a declarat, luni, doctorul Mihai Craiu, de la Spitalul „Alfred Rusescu”.

În urma necropsiei făcute, luni, la Institutul Naţional de Medicină Legală nu a putut fi stabilită cauza decesului, fiind aşteptate rezultatele investigaţiilor de laborator.

„Există anumite probleme care, coroborate, nu pot indica o anumită cauză a decesului. Aşteptăm rezultatele testelor de laborat, după care vom putea stabili cauza decesului”, au declarat legiştii, potrivit Mediafax.

În acest caz a fost începută o anchetă şi de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, aceştia aşteptând rezultatele necropsiei şi testelor de laborator.

În urma anchetei se va stabili dacă fetiţei i s-au făcut toate testele necesare şi dacă întârzierea internării a agravat boala.

Conform documentelor puse la dispoziţie de părinţi, fetiţa a fost dusă de patru ori la consult, fără a i se pune un diagnostic de genul viroză, faringită, otită, amigdalită.