CUTREMURĂTOR. Ultima dorinţă a unei bolnave de cancer înainte de moartea asistată

Diagnosticata cu o forma grava de cancer la creier in urma cu mai putin de un an, o femeie din Statele Unite ale Americii a avut o ultima dorinta inainte de a-si lua viata.

28 oct. 2014, 15:13
CUTREMURĂTOR. Ultima dorinţă a unei bolnave de cancer înainte de moartea asistată

Brittany Maynard, in varsta de 29 de ani, si-a realizat propria lista de dorinte pe care vrea sa le transforme in realitate, inainte de a muri. Insa cu doar putin timp in urma, Brittany s-a inregistrat marturisind ca si-ar dori sa poata vedea Marele Canion, scrie Daily Mail. Recent, femeia a postat un articol pe blog-ul sau, spunand ca si acest vis i s-a implinit, „multumita ajutorului primit din partea americanilor care m-au ajutat sa imi vad visul cu ochii”. „Canionul m-a lasat fara cuvinte, este superb si am reusit sa imi petrec timpul in compania lucrurilor pe care le iubesc cel mai mult: familia si natura”, a mai scris Brittany pe blogul ei.

Un mare actor suferă de CANCER. A fost operat de urgenţă

Din nefericire, la o zi distanta de la excursia avuta, femeia a inceput sa se simta foarte rau, acuzand dureri de cap mai mari decat a intalnit pana in prezent, de cand a fost diagnosticata cu aceasta boala cumplita.
„Criza a fost doar un alt lucru care sa imi aminteasca faptul ca simptomele se agraveaza, in timp ce tumora isi urmeaza cursul ei”, a adaugat Brittany pe blog. Atunci cand a aflat ca nu mai are decat 14 luni de viata, Brittany a pus bazele unei asociatii care promoveaza implementarea legilor sinuciderii asistate, astfel incat, spune ea, cat mai multi americani sa beneficieze de dreptul de a sfarsi demn, atunci cand doresc acest lucru.

Si pentru ca locuia in California, un stat american care nu a promulgat legea eutanasiei, femeia s-a mutat in Oregon, acolo unde medicatia necesara pentru un sfarsit usor, care nu implica durere si neplaceri, este disponibila. Acum, Brittany planuieste sa foloseasca doza letala pe care si-a procurat-o deja pe 1 noiembrie, la o zi dupa ce sotul ei isi va sarbatori ziua de nastere.
In ultimul moment, spera ca in jurul ei sa se afle doar cei dragi: sotul, parintii si cea mai buna prietena.